Аржентина от няколко години не може да възстанови темповете на

...
Аржентина от няколко години не може да възстанови темповете на
Коментари Харесай

Аржентинските депутати замразиха заплатите си заради кризата


Аржентина от няколко години не може да възвърне темповете на напредък на стопанската система си и се подрежда измежду страните с най-високата инфлация

Депутатите на Аржентина подписаха през вчерашния ден решение за заледяване на заплатите на законодателите. Решението е поради икономическата рецесия в страната.Това заяви ръководителят на Камарата на депутатите (долната камара) Серхио Маса, представен от ТАСС.

" Извънредното състояние (в икономическата сфера) изисква дейности от всички браншове. Затова взехме решение да замразим за 180 дни заплатите и командировъчните на законодателите и чиновниците на Камарата на депутатите и Сената ", написа той в профила си в Туитър.

Към известието си Маса прикачи и фотография на подписаното решение.

Аржентина от няколко години не може да възвърне темповете на напредък на стопанската система си и се подрежда измежду страните с най-високата инфлация. На 10 декември като президент встъпи в служба левоцентристът Алберто Фернандес.

Миналата неделя Народното събрание одобри законопроект за изключително състояние в икономическата сфера, който планува да бъдат въведени редица ограничения, измежду които да бъдат замразени таксите за комуналните услуги, да бъде въведен 30-процентен налог върху покупката на непозната валута за частни лица, както и да бъдат нараснали митата върху износа. / Канал 3

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР