Аржентина - големият победител на Световното по футбол в Катар,

...
Аржентина - големият победител на Световното по футбол в Катар,
Коментари Харесай

Аржентина - страната, в която е забранено да кръстиш детето си на Меси и футболът не е национален спорт

Аржентина - огромният победител на Световното по футбол в Катар, 2022. Днес страната съставлява голям интерес за всички и може да благодари на Лионел Меси особено за това. Отборът на Аржентина съумя да преобърне мача с Франция и стана международен първенец в най-популярния спорт. 

Но с изключение на сегашен победител, Аржентина е доста забавно кътче от света, което заслужава вниманието ни. Ето и няколко забавни обстоятелството, които евентуално не знаете за страната, която ще даде чест на първенците си с народен празник: 

Там името на Лео Меси е неразрешено

Колкото и необичайно да звучи, в случай че в този момент се роди момче в Аржентина и родителите му, въодушевени от футболната звезда, желаят да го кръстят Лионел Меси, няма да могат да го създадат, тъй като е публично неразрешено. Да, вярно прочетохте - държавното управление е наложило възбрана деца да бъдат кръщавани на спортиста. Още през 2014 година в родния град на Меси - Росарио е била наложена тази възбрана, защото в случай че името му стане прекомерно съвременно и употребявано, може да настъпят обърквания.

 лео меси

Националният спорт на Аржентина въобще не е футболът

Да, Аржентина е татковина на две митове във футбола - Диего Марадона и Лионел Меси. Да, Аржентина е притежател на три футболни купи от международни шампионати. Само че националният спорт въобще не е футбол, а дисциплинираност, наречена Пато - комбинация от поло и баскетбол.

 

Първото дете, родено в Антарктика, в действителност е аржентинче

Емилио Маркос Палма е първото бебе, родено в Антарктика на 7 януари 1978 година Колкото и налудничаво да звучи, аржентински чиновници в действителност транспортирали майката на Емилио, Силвия Морела де Палма, до Антарктика, когато е била бременна в 7-ия месец, с цел да могат да претендират за благосъстоятелност върху част от континента. Заявената територия обаче не е приета от останалия свят.

 Аржентина

Историята познава и такива случаи: Аржентина е сменила 5 президента за две седмици

По време на икономическата рецесия в Аржентина през 2001 година, страната имаше петима разнообразни президенти в границите на две седмици! След като Фернандо де ла Руа подаде оставка на 20 декември 2001 година, след продължителна икономическа рецесия, той имаше четирима наследници до 2 януари 2002 година След което Едуардо Духалде остава на поста до май 2003 година като краткотраен. В последна сметка Нестор Киршнер беше президент до 2007 година

Аржентина е татковина на най-страстния танц

Тангото е зародило в Аржентина през 1880 година И в случай че си мислите, че танцът е бил за аристокрацията, лъжете се. Танго се е танцувало само в обществените домове и се считало за симптом на низка просвета. След това, за учудване на елита, танцът си проправил път и в по-високите пластове на обществото и през днешния ден тангото е почитано в целия свят. 

 танго

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР