Аритмията е много често срещано състояние и потенциално опасно за

...
Аритмията е много често срещано състояние и потенциално опасно за
Коментари Харесай

Помощ от билките при аритмия

Аритмията е доста постоянно срещано положение и евентуално рисково за здравето, в случай че стане хронична и не се лекува от експерт. Тук ви предлагаме помощ от билките при аритмия посредством няколко изпитани предписания. Те не са сложни за осъществяване, само че по тази причина пък са отлично помощно средство към главната терапия, предписана от доктор. Може също да се употребяват за профилактика на аритмията.

 

Вижте нашите 5 предписания при аритмия

 

 Рецепти за запарка с глог 

 

1.Прави се отвара от глогов цвят, като 1 супена лъжица дрога се залива с 250 мл вряща вода и се оставя да кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чашка, 3 пъти на ден. В аптеките се подготвя или купува подготвена глогова смес (1:5), от която се вземат по 20 капки, 2-3 пъти на ден.

2.Една супена лъжица от плода би трябвало да се излее в 200 мл вряла вода и да се държи на слаб огън, до момента в който размерът на течността се понижи 2 пъти. Получената течност се приема половин час преди хранене, три пъти дневно, по 40 капки за една чаена лъжичка. Период на приемане – не по-малко от три месеца.

3.Нарязаните плодове или цветя от глог се заливат не с вряла вода, а със студена. Поставят се на водна баня, престояват за 30 минути и по-късно се филтрират с марля. Приема се както в горната рецепта.

4.Изсушените цветове на глога могат да се употребяват за изработката на смес. Слагат се в буркан и в него се изсипва водка. След това бурканът се затваря компактно и се слага на мрачно място в продължение на 30 дни. Приемайте от получената настойка три пъти дневно, по една чаена лъжичка, с цел да се чувствате добре.

 

Рецепта за запарка от дяволска уста

 

15 грама нарязани билки се заливат с 200 мл вряла вода, изчакайте, до момента в който чаят се охлади, след което се прецежда през тензух. Вземайте 2 супени лъжици, 3 пъти дневно.

Рецепта за запарка от маточина

Една супена лъжица сухи листа от маточина би трябвало да се залеят с 500 мл вряла вода, да се изчака час и да се прецеди със решето или марля. Вземайте получения чай по 3 пъти дневно, по 1 винена чашка.

Рецепта с коприва

За да приготвите чая, би трябвало да вземете 5 супени лъжици сухи листа от коприва, да ги залеете с 500 мл студена вода и да ги поставите на огън. След като заври, оставете чая на огъня за още 5 минути, след което охладете. Вземайте по 100 мл, 3-4 пъти дневно.

Рецепта с валериана

Билката валериана може да окаже не по-малко ефикасна помощ по време аритмия и тахикардия. Вземете натрошен, прясно изсушен корен на растението (една супена лъжица) и го поставете вечерта в 500 г преварена вода. Оставя се да престои една нощ. На сутринта течността се прецежда и през първите три седмици се пие по една трета чаша от нея. След това до края на лекуването – три пъти дневно, по една супена лъжица. Лечението продължава 2 месеца, прави се отмора за един месец, след което може да се повтори.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР