Ариф Маджид спасителя на българските щанги или просто измамник?Интересен сигнал

...
Ариф Маджид спасителя на българските щанги или просто измамник?Интересен сигнал
Коментари Харесай

Ариф Маджид спасителя на българските щанги или просто измамник?

Ариф Маджид спасителя на българските щанги или просто лъжец?Интересен сигнал бе получен в редакцията на MEDIAMALL. Наскорошните арестите в Министерството на спорта надалеч не били инцидентни, а по-скоро били в резултат на напълно деликатно квалифициран прелиминарен проект. Зад този проект стоял персонално милионерът Ариф Маджид, който с изключение на, че е главен участник във въпросния корупционен екшън от преди месец, е и сегашен началник на Федерацията по повдигане на тежести.

Ариф Маджид, фотография: БГНЕС

Всичко стартира с ареста на Иван Иванов, олимпийски първенец по повдигане на тежести от Барселона през 1992 година, четирикратен международен и петкратен европейски първенец, сега старши треньор на националния тим по повдигане на тежести, който дружно със сина си – също Иван Иванов, беше арестуван с подкуп от малко над 62 000 лева, дадени от ръководителя на Федерацията по повдигане на тежести – милионера със сирийски корен Ариф Маджид.

Според прокуратурата подкупът бил даден поради 1 250 000 лева, нужни на Българската федерация по повдигане на тежести за семейството на Европейското състезание през февруари, които сякаш Иванов-младши щял да уреди. Съдебният състав обаче уточни, че Иван Иванов-син като чиновник в Министерството на младежта и спорта, не е бил фактор, който да е виновен както за отпущането на тази сума, по този начин и за метода и времето, по което това да стане. Зад цялата тази история стоял Ариф Меджид, посредством който Иван Иванов – наследник заемал въпросната служба в Спортното министерство.

Федерация по повдигане на тежести, фотография: БГНЕС

Информацията твърди, че точно Маджид е уредил на държавна работа дребният Иван, само че след това сред тях зародило напрежение, което пък развалило първичната „ калимерата “. Така от първи другари Иванови и Маджид действително станали първи врагове.

Източници настояват, че семейство Иванови дотолкоз си били повярвали, че дребният Иван не спирал да харчат държавни служебни пари, безусловно с цел да си живее живота! Проверка даже посочила, че със служебната карта от министерството Иван Иванов -син плащал всичко – от частните си пътувания, хотели, че чак до постоянните си визити в разнообразни наргиле питейни заведения.

В последна сметка Маджид решил да накаже досегашните си приятели, като по тази причина им спретнал постановката с подкупа.

Дали всичко разказано дотук е фактически по този начин, е е въпрос на който могат да отговорят само проверяващите. Съдейки обаче по последното решение на съда, упоменато нагоре, може основателно да се допуска, че в една сходна версия има известна сериозна логичност. Всъщност сирийският милионер Ариф Меджид е една много спорна фигура, за която MEDIAMALL занапред ще написа. Той е добре прочут измежду почитателите на нощния живот на столицата, въпреки и съгласно мнозина повече в ролята на брачен партньор на Жасмина Тошкова, известна още като Жаси от „ Сделка или не “, в сравнение с като състезател.

Източник: MEDIAMALL

Още вести четете в категория Крими & Темида.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР