АрхивТе обсъждаха извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено

...
АрхивТе обсъждаха извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено
Коментари Харесай

Янка Такева край Варна: За малките ученици, техните родители и учители, е пагубно да са онлайн

Архив
Те обсъждаха извънкласните и извънучилищните действия - за стабилно качествено образование, образование и развиване децата и учениците.

По традиция конференцията е проведена от Синдиката на българските учители, взаимно с Фондация " Устойчиво развиване за България " и СОК " Камчия ", и е под патронажа на Министерство на образованието и науката. Събитието е част от дългогодишния план на Фондация " Устойчиво развиване за България " " Училище на бъдещето ", който има за цел да спомага за повишение на квалификацията и уменията на преподавателите, обмяната на опит и позитивни практики в българската просветителна система.

Ето какво разяснява през днешния ден д.ик.н. Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители: 

" Тази година за 8-ми път организираме състезания и извънкласни учебни действия в комплекс " Камчия ", това е нашата традиция. Смятаме да я продължим доста години, тъй като изискванията са прелестни. В продължение към този момент на 2 години главната тематика ни е климатичните промени, ролята на образованието за образуване на просвета, държание, отношение, подготвеност в нашите деца и възпитаници от позиция на образованието в околната естествена среда, запазване живота и здравето на флората, фауната и на човешкия живот.

Много забавни разработки направиха българските учители, които работят в тази посока. Много деца и възпитаници имат желанието да се занимават с тези проблеми, изключително в изискванията на пандемия. Всеки един от нас схваща какъв брой е значимо и какъв брой е хубаво, когато човек има отношение към личното си здраве, на обществото и на планетата земя. 

Няма човек който да не е в просветителната сфера и да не е обезпокоен и да не се пита по какъв начин ще стартира образователната година, дали обикновено във физическо наличие или хибридни или напълно онлайн, само че ние сме подвластни от пандемията.

Ако преминем в алената зона ясно е, че минаваме онлайн. Но в случай че сме в зелената или жълтата, тогава ще бъдем всички на учебно заведение. На нас ни се желае да сме присъствено, нека нещата да се случат в посока нашите ползи. По-големите възпитаници като тези в 7-ми клас имат съзнателен метод на отношение към учебно-възпитателния развой в изискванията и в стадия на ограмотяване. Но е пагубно за дребните деца в 1 и 2 клас, както и за родителите и за учителите, да сме онлайн.

Колкото и негативи да отчитаме по време на отдалеченото образование, въпреки всичко ние нямаме толкоз задълбочени дефицити както имат други страни. Трябва да ви кажа, че българската образователна система беше една от системите която се оправи най-добре. Ние направихме всичко допустимо да обхванем там, където нямаше интернет, родителите нямаха опция да оказват помощ на децата. Правеха се чудеса от нови подходи от учителите. Така, че оценката ми е доста много добра. 89% от българските учители са магистри с висше обучение от детската градина до 12 клас до 45% от българските учители имат висока квалификационна степен.

Благодарение на увеличението на работните заплати и на подобряването на учебната среда, която е значима за мотивацията на всички, това даде криле и самочувствие и криле на българския преподавател и се усилват искащите за учители ", разяснява Янка Такева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР