Археолози откриха в Алжир каменни сечива на 2,4 милиона години,

...
Археолози откриха в Алжир каменни сечива на 2,4 милиона години,
Коментари Харесай

Ново откритие поставя под въпрос къде е „люлката на човечеството“

Археолози откриха в Алжир каменни сечива на 2,4 милиона години, т.е. доста по-древни от откритите до момента в региона сходни находки, съобщи Франс прес. Това слага под въпрос изказванието, че люлката на човечеството е Източна Африка .

 
Парчетата дялан варовик и кремък са открити в региона на Сетиф , на 300 км източно от столицата Алжир, от интернационален проучвателен екип. Сечивата припомнят тези, които бяха открити по-рано най-много в Източна Африка .
Archaeologists in Algeria have discovered stone tools and cut animal bones that may be up to 2.4 million years old, bringing into question East Africa's title as the cradle of humanity, according to research published in the journal Science
— AFP news agency (@AFP) На обекта в региона на Сетиф са открити също десетки фосилизирани скотски кости. Това навежда на мисълта, че сечивата са били употребявани за кръвопролитие на животни. Костите са от прадеди на крокодилите , слоновете , хипопотамите и жирафите .
 
От десетилетия Източна Африка е считана за люлка на човечеството. Там са открити най-древните сечива, които датират отпреди 2,6 милиона години.


 
Новата находка на обекта Аин Бушери съперничи с тази в Източна Африка . Това може да значи, че свързаната с разработване на сечива технология бързо е напуснала Източна Африка . Друга препоръчана от учените догадка е обвързвана с многочислен генезис на антични хоминиди и въпросната технология по едно и също време в Източна и Северна Африка .
A collection of 2.4-million-year-old stone tools has been found -- and it could rewrite the origin story of humans
— CNN International (@cnni) " Обектът Аин Ланеш е вторият най-древен в света след Куна в Етиопия , който датира отпреди 2,6 милиона години и е считан за люлка на човечеството ", съобщи ръководителят на проучването Мохамед Сануни .
 
Откритието е направено в два археоложки пласта, единият от които датира отпреди 2,4 милиона години, а другият - отпреди 1,9 милиона години .
 
Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Сайънс ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР