Археолози откриха голям погребален комплекс на инките в глинена пирамида

...
Археолози откриха голям погребален комплекс на инките в глинена пирамида
Коментари Харесай

Археолози с уникална находка в Перу

Археолози откриха огромен траурен комплекс на инките в глинена пирамида в крайбрежна пустинна котловина, надалеч от Андите, където е била тяхната империя, оповестява " Ройтерс ".

На обекта Тукуме до момента са разкрити повече от 20 гробници с човешки остатъци и керамика от културата на инките. Някои от телата, евентуално на благородници, са били обгърнати във висококачествени тъкани.

Тукуме е заселен през 12-и век от хора, живеещи по крайбрежието. По-късно там се е открива културата Чиму, е по-късно и инките.
" Изглежда за всички тези култури е било комфортно да ръководят отсам ", изясни Хосе Мануел Ескудеро, шеф на археологическия екип.

Някои от мъжете са заровени с черупки от бодливите миди спондилус, които са употребявани за ритуали в доколумбовата ера в Перу. Една от гробниците, наподобява, е на човек от елита, тъй като тялото е заровено върху легло от керамични части и е увито грижливо допълнително от четири савана, единият от които позлатен.

Археолозите се надяват да научат повече за Пирамидата на пчелите, където са открити гробниците. Тя е eдна от няколкото глинени здания на обекта. Вероятно е имала огромно значение, с цел да бъдат заровени там значими хора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР