Археологически музейбул. Мария Луиза N410 коментара за Археологически музейФотоизложба, филми

...
Археологически музейбул. Мария Луиза N410 коментара за Археологически музейФотоизложба, филми
Коментари Харесай

Изложба и филм за Император Николай ІІ представят в Археологическия музей

  Археологически музейбул. " Мария Луиза " N41

0 коментара за Археологически музей Фотоизложба, филми и лекции, отдадени на Император Николай ІІ и царското семейство, ще гостуват на Археологическия музей - Варна в интервала 01.08.2019 година – 15.08.2019 година

Блестящ властник, грижлив татко и брачен партньор, император Николай Втори Романов е от тези светли персони, които идват, с цел да повдигнат съзнанието на хората. Въпреки че са неразбрани от своето време, техният образец остава във вековете. Тези облици излизат отвън границите на една страна и стават образец на всемирен добродетели.  

Най-голямата полезност, която Николай Втори имал напълно не се заключавала в привилегиите, които властта давала, нито в дворците, нито в благосъстоянията. 

Най-голямата полезност в неговия живот била любовта. Преживели в мир и единодушие съвсем четвърт век, Николай II и Александра Фьодоровна били опората освен на своето малко, сплотено и любящо семейство, само че те били като родители и на едно по-голямо семейство - съветския народ.

Със средствата на документалистиката създателят на кино лентата, отдаден на Николай Втори разобличава лъжата и клеветата за последния съветски цар, битуващи в Русия и в света повече от 100 години. 

Разкрива измяната на народа в лицето на армията, аристокрацията, църквата, интелигенцията, работническата класа и селячеството, довело до трагичната гибел на царя и на цялото му семейство.  

На базата на разкрити документи, представители на историческата просвета, участващи във кино лентата, разрушават митовете за Николай II – за " кървавия “ цар, за слабия държател, за изостаналостта на Русия по време на неговото ръководство, за " отричането “ от престола, за изгубената от него Първата международна война и така нататък - и разкриват същинската история на неговото царуване. Пред фена се разкрива обликът на мощен, спокоен, балансиран и съдбоносен цар, който е подготвен саможертвено да служи на своята страна и на своя народ. Показани са триумфите, реализирани във всички области на живота, по време на неговото царуване. С доста цитати от персоналната преписка на царското семейство е сподели мощната обич и изумително нежните и откровени усеща, които изпитвали един към различен императорът и императрицата до последните си дни. Пред камерата, представители на разнообразни пластове на съветското общество – спортисти, бизнесмени, културни, публични, религиозни и политически дейци, приказват за своето отношение към императора и императорското семейство, споделят мисли за събитията случили се в Русия преди 100 години.

Програмата включва: 

1 август, 16.00 ч. – Откриване на изложбата;

Лекция " Как да съхраним Любовта и Хармонията в фамилията. Историческият образец на семейство Романови. "

Лектори: Галина Владимирова, Таня Христова

3 август, 15.30 ч. - Прожекция на кино лентата " Оклеветеният цар. Истината за последния съветски император ", Русия, док. филм, режисьор: Сергий Алиев

4-6 август, 16.00 ч. - Прожекция на епизоди от кино лентата " Отечествената история "

7 август, 16.00 ч. - Лекция: " Император Николай II. Пътят на кръста "

Лектор: Веселина Борисова

9 август, 16.00 ч. - Лекция " Император Николай II. Крестный путь " (на съветски език)

Лектори: Веселина Борисова, Галина Владимирова

11 август, 16.00 ч. - Лекция " Как сохранить любовь и гармонию в семье. Исторический образец семьи Романовых. " (на съветски език)

Лектори: Веселина Борисова, Галина Владимирова

12-14 август, 16.00 ч. - Прожекция на кино лентата " Отечествената история "

15 август, 15.30 ч. - Прожекция на кино лентата " Оклеветеният цар. Истината за последния съветски император ", Русия, док. филм, режисьор: Сергий Алиев
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР