Археологическа изложба Опазване на миналото с поглед в бъдещето беше

...
Археологическа изложба Опазване на миналото с поглед в бъдещето беше
Коментари Харесай

В Созопол представят Балканското археологическо наследство

Археологическа галерия " Опазване на предишното с взор в бъдещето " беше открита в Созопол, оповестява БГНЕС. В експозицията й са включени повече от 300 археологически находки. Те са от праисторическата ера, класическата древност и Средновековието, открити и реставрирани по време на взаимни археологически планове и полеви школи, осъществени на територията на България в съдействие с регионалните  исторически музеи във Варна, Пазарджик, " Музеен център ” гр. Созопол и Археологическия музей гр. Септември.

Изложбата е във връзка 10-годишния празник на фондация " Балканско завещание " и е подредена в Центъра за локални занаяти и изкуство. Нейните уредници се надяват да привлекат вниманието на необятни кръгове от българската културна общност за разпространение на националното културно завещание и положителните практики в неговото проучване и запазване.

" Изложбата стартира в Септември, в този момент продължава в Созопол, ще продължи през София, Варна и Пазарджик. Тя е събрала най-хубавото, което в действителност с помощта на фондацията като планове за консервация и реституция, с помощта на школи за изследване археология и консервация и реституция и научни проучвателен планове, беше намерено или консервирано в друга степен благодарение на наши сътрудници, благодарение на наши студенти, благодарение на наши донори. И това в действителност е една дребна част от постигнатото, което желаеме да покажем на обществеността в България. И да покажем, че с общи старания можем да реализираме доста - не е нужно да се оплакваме, че нещата не се случват, можем сами да ги случим “, споделя ръководителят на Фондация " Балканско завещание " Иван Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР