Арестуваният в Кипър масов убиец Никос Метаксаз е бил зарязан

...
Арестуваният в Кипър масов убиец Никос Метаксаз е бил зарязан
Коментари Харесай

Масовият убиец от Кипър затрил 3 българки

Арестуваният в Кипър всеобщ палач Никос Метаксаз е бил изоставен на 12 години от своята майка българка, която е от Стара Загора. Това е станало откакто родителите му са са развели, а той е останал да живее при татко си - кипърски студент у нас. Сред евентуалните жертви на Метаксаз, който е армейски офицер, има три българки - Ангелина Тихомирова Илиева (24 година, изчезнала на 30.06.2012), Виолета Милков Шекер (25 година, изчезнала 31.10.2008) и Мариета Томова Вертер (28 година, изчезнала на 26.07.1997), пишат медиите в Никозия.

" Следователите допускат, че има още жертви. Една от дамите, с които се е срещнал преди да бъде задържан, е българската манекенка Тея Георгиева ", описа българската журналистка и репортерка на " Труд " в Атина Бойка Атанасова пред Нова тв.

 Метаксаз собственоръчно е признал в 10 страници за осъществените убийства. " Запознавал се е с жертвите си в обществените мрежи. Всички те са били чужденки, работещи в Кипър, множеството от Азия, само че и от Балканите - Румъния и България ", добави Атанасова. По нейните думи управляващите в страната са извадил лист с 22 имена.

Убиецът бил извънредно ерудиран и просветен, невисок профил, грижил се доста за фамилията си. Разделен е със брачната половинка си. Метаксаз е бил добър фотограф - със лични изложения и участия в телевизионни излъчвания.

" Психолозите считат, че закононарушенията са предизвикани от тежка контузия в детството му. Родителите му се развеждат преди 12 година, а той остава да живее с татко си ", добави Атанасова. Тя сподели още, че Обединените демократи в Кипър желаят да се вземат решения за отбрана на престижа на страната.

В същото време кипърският министър на правораздаването Йонас Николау загатна, че може да подаде оставка през днешния ден, откакто източносредиземноморският остров беше шокиран от серията от убийства, оповестява в. " Катимерини ".

" Взех решение и ще осведомявам президента на следващия ден ", съобщи Николау нощес. След като Никос Метаксаз призна за извършениет закононарушения през последните две години, кипърските управляващи, изключително полицията, попаднаха под остри рецензии поради неналичието на своевременна реакция.

В. " Сайпръс мейл " показва, че правосъдният министър Николау не е поел директна отговорност за бездействието на полицията във връзка с сигналите за изгубването на голям брой чужденки, като декларирал, че " министърът и министерството нямат пълномощия по отношение на метода, по който полицията организира следствията ". Основната опозиционна партия АКЕЛ прикани Николау, както и началника на полицията да подадат оставка поради " незаконната немарливост " от страна на правоналагащите органи.    

Междувременно английската полиция изпрати свои специалисти, които се включиха в следствието и инспектираха токсично езеро, където обвиненият съобщи, че е хвърлил телата на три от жертвите си. Досега е открит един куфар, съдържащ остатъци от женско тяло, показва " Катимерини ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР