Арестуваха трима полицаи от Граничното управление в Малко Търново по

...
Арестуваха трима полицаи от Граничното управление в Малко Търново по
Коментари Харесай

Очаква се задържаните гранични полицаи да бъдат освободени поради липса на доказателства


Арестуваха трима служители на реда от Граничното ръководство в Малко Търново по сигнал за обир на незаконни мигранти. Тримата са арестувани нощес, след акция на дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи.

Тримата граничари са задържани незабавно след края на работната им промяна нощес. Задържани са за 24 часа по сигнал за обир на незаконни мигранти. И от Министерство на вътрешните работи, и от прокуратурата в Бургас отхвърлиха публична информация.

От наши източници научихме, че са осъществени обиски на няколко адреса, а разпитите на чиновници са траяли през целия ден. Единият от арестуваните е шеф на група в ГПУ-Малко Търново. По наша информация, той е бил наблюдаван от дирекция " Вътрешна сигурност " от няколко месеца.

По информация на bTV и тримата ще бъдат освободени без да им бъдат повдигнати обвинявания заради липса на задоволителна информация.

За сходна разработка, по която към момента тече следствие, загатна и вътрешният министър Иван Демерджиев при визитата си в Бургас при започване на месеца.

" Ще се рапортуват на Окръжна Прокуратура - Бургас други случаи и специфични разследващи средства, които касаят дейности на гранични служители на реда, свързани с лишаване на движимости и пари от нелегално проникнали имигранти на територията на страната. Всички, които са направили сходни действия, ще бъдат открити, ще им бъдат наложени съответните санкции, сподели на 3 ноември вътрешният министър Иван Демерджиев.

А по-рано през днешния ден, в предаването " Тази събота " по bTV от полицейския профсъюз дефинираха като сериозна датата 30 ноември, на която са извикани на работна среща с вътрешния министър.

" Обувки, спални чували, облекла, раници - всичко това, което го носят със себе си бежанците. Дали бежанците ги хвърлят, дали някой ги събира и ги хвърля на едни избрани места - не желая да ставам следовател, само че факт е, че Странджа е затрупана с отпадъци ", съобщи Илиян Янчев - кмет на община Малко Търново.

Само за ден от едно от мигрантските сметища са изнесени над 30 тона боклуци. Екоминистерството да субсидира незабавно най-бедната погранична община, с цел да не се трансформира парк „ Странджа “ в екобомба, желаят от Малко Търново. Настояват и за усилване на защитата по границата.

" На една група от чиновници, които са на работа почти към 20 индивида, се падат към 900 квадратни километра в гора, пресечена околност да охраняват. С телата си пазят границата. Това е самата истина. Всичко друго е нечиста сделка ", означи Генади Тенев, зам.- ръководител СФСМВР.

Служителите по границата са демотивирани и преуморени.

" Фактът, че задържат от ден на ден непознати каналджии, значи, че в тази активност има ужасно доста пари и ползата към нея идва от много места. И в действителност ние в един миг се трансформираме в хъб на трафиканти на мигранти ", разяснява проверяващият публицист Йово Николов.

След среща с вътрешния министър на 30 ноември, от Синдиката на Министерство на вътрешните работи ще решат ще се стигне ли до ефикасен митинг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР