Арестите за незаконно и некачествено строителство в Турция продължават. Само

...
Арестите за незаконно и некачествено строителство в Турция продължават. Само
Коментари Харесай

Град Ерзин остана непокътнат в епицентъра на труса: Кметът: Мразеха ме, че не разрешавам безконтролно строителство

Арестите за нелегално и некачествено строителство в Турция не престават. Само в провинция Малатия - една от десетте, опустошени след земетресенията, са арестувани 31 души поради срутените здания. 

А една област в епицентъра на трусовете остана непокътната. Ерзин в област Хатай наподобява по този начин - няма смяна в дребния град след земетресенията. Нито една постройка не е паднала, нито една жертва не е взета от серията опустошителни трусове. 

" Ние не позволихме нелегално строителство. Понякога са ми са се ядосвали. Нашият Ерзин е регион с население от 42 хиляди, на 15-20 километра от Османие и на 110 километра от Хатай. Въпреки това, популярност Богу, нямаше загуба на живот, няма пострадвания, няма опустошения ", сподели кметът на Ерзин Уклез Елмазоглу.

За страдание обаче, въпреки в самия град да няма вреди, тъгата не ги подмина. 

" 50-60 от нашите жители, живеещи отвън Ерзин - в Искендерун, Хатай и Османие, починаха. Щастливи сме за нашия личен окръг. Но, несъмнено, насладата ни остана непълна поради всички тези смъртни случаи ", показа кметът на града. 

Той споделя, че хората там също са усетили земетресението мощно, а последствията от него няма да не помнят. 

" Живея в едноетажна къща. Стаите ненадейно се разтресоха. С децата незабавно хукнахме към вратата, самото земетресение беше доста дълго ", спомня си Уклез Елмазоглу. 

Ерзин обаче наподобява като изолиран остров на спазените правила, останал непокътнат от корупция и неприятно ръководство, довели до злоупотребите в строителството, в това число и така наречен прошка за хиляди извършители. И до момента в който управляващите не престават да издават заповеди за арести на строители и бизнесмени, в област Хатай не стопират да вършат всеобщи гробища. 

В Истанбул беше арестуван шеф на строителна площадка и механически представител на 12-етажната жилищна постройка " Емре " в Газиантеп, която се срути след земетресението. Според данните, с които разполага следствието, колоните на първия етаж може да са били нелегално отрязани и в нарушаване на техническите разпореждания, което е довело до цялостното разрушение на постройката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР