Арести след масов бой между две враждуващи фамилии в Девин.

...
Арести след масов бой между две враждуващи фамилии в Девин.
Коментари Харесай

КУРИОЗ! Боят в Девин избухнал заради ТикТок и Фейсбук. Ромски клан: Кметът е виновен. Искаме…

Арести след всеобщ пердах сред две враждуващи семейства в Девин. На 22 март се поражда напрежение сред Бадеви и Кирови. Причината са изявления в обществените мрежи във Facebook и ТикТок. Стига се до конфликти, а сега осем души са в ареста.
В този миг по улиците на града тече и акция против битова престъпност.
Напрежението идва от фамилия Кирови, те основават казуса. Фамилия Бадеви желаят нашето семейство да се махне отсам. Те са от Пещера. За мен е отговорен кметът. Дали са им адрес за регистрация, само че нямат настанителна заповед. Тук са си локални, коренните поданици. Как толкоз бързо хора от Пещера идва да живеят тук? Ние преди този момент проблеми нямахме. Ние в никакъв случай не сме буйствали по този начин, не сме нападателни “, изясни пред bTV представител на фамилия Бадеви.
„ Те бяха нападателни против нас, ние сме 180 души и в случай че тръгнем, може да се стигне и до ликвидиране. Полицията бързо е пристигнала. Имало е някакви живи включвания във Facebook “, изясни различен мъж.
„ Пред няколко години отново имаше подобен случай, стигна се до пердах. Това ще продължи, до момента в който тези хора не се махнат. Те нямат настанителна заповед. Ще търсим кмета, в случай че би трябвало ще отидем и до Областната администрация. Искаме тези хора да бъдат изселени. Ние сме културни хора родопски хора. Сега те – образоват нашите деца да станат нападателни “, разяснява първият мъж
Хората от Бадеви са събрали 180 персонални карти и желаят да създадат някаква подписка за изселването на Кирови.
Местните отхвърлиха опцията документите им да са събрани за идните избори.
„ Искаме Кирови да изчезнат отсам, не желаеме побоища, а културно да си живеем в Родопите “, споделиха още представители на Бадеви
От прокуратурата е повдигнато към този момент досъдебно произвеждане, от полицията не пожелаха да разясняват случая, само че споделиха, че са взети ограничения.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР