Арабските медии съобщават за ликвидирането на главатаря на терористичната групировка

...
Арабските медии съобщават за ликвидирането на главатаря на терористичната групировка
Коментари Харесай

Убиха новия лидер на „Ислямска държава“

Арабските медии оповестяват за ликвидирането на главатаря на терористичната формация " Ислямска страна " Абу ал-Хасан ал-Кураши.

" Главатарят на групировката Абу ал-Хасан ал-Кураши е бил погубен ", се споделя в репортаж на телевизия " Ал Арабия ".

Говорител на екстремистката формация съобщи, че Абу ал-Хюсеин ал-Хюсейни ал-Кураши е назначен за нов водач на ИД, съобщи Ройтерс, представен от БГНЕС.

Абу ал-Хасан ал-Кураши оглави ИД, откакто предшественикът му Абу Ибрахим ал-Хашеми ал-Кураши бе премахнат през февруари 2022 година

Лидерът на ИД е погубен в борба единствено осем месеца откакто бе разгласен за халиф на ислямистката терористична формация, аъобщава от своя страна „ Дейли мейл “.

„ Абу Хасан ал-Хашими ал-Кураши от Ирак е погубен в борба с враговете на Бога и към този момент е разгласен негов заместител “, се споделя в публично известие на групировката.

Кураши участва в имената на лидрерите на ИД, защото се отнася до „ племето на пророка Мохамед “, от което водачите на ИД би трябвало да претендират за генезис.

След стремителния си напредък в Ирак и Сирия през 2014 година, когато завладя големи територии, самопровъзгласеният " халифат " на ИД се срина под вълната от офанзиви. Тя беше разгромена в Ирак през 2017 година и в Сирия две години по-късно, само че спящи кафези на сунитската мюсюлманска екстремистка формация към момента правят набези в двете страни и декларират отговорност за офанзиви в други елементи на света.

Предишният водач на ИД, Абу Ибрахим ал-Кураши, беше погубен по-рано тази година при американско нахлуване в провинция Идлиб в Северна Сирия. Неговият предходник Абу Бакр ал-Багдади беше погубен, също в Идлиб, през октомври 2019 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР