Арабската купа, която започва утре в Катар, ще бъде за

...
Арабската купа, която започва утре в Катар, ще бъде за
Коментари Харесай

Революция! Компютър вдига засада вместо страничния съдия

Арабската купа, която стартира на следващия ден в Катар, ще бъде за първи път под егидата на ФИФА и на нея дебютно бъде тествана полуавтоматична система за присъждане на засада.

Системата би трябвало да се употребява и на международните финали след година, в случай че опитът е сполучлив, заяви БНР. Тя ще е като допълнение към функциониращата към този момент система ВАР. Целта е новата технология „ да моделира точно скелета на футболиста “ и да дефинира „ коя част на тялото задейства засадата “, показват от ФИФА. Окончателното решение ще продължи да бъде взимано от съдията на терена, само че технологията ще бъде в помощ на реферите.

В Арабската купа, която стартира на следващия ден ще вземат участие 16 тима. Това ще бъде и генерална подготовка за мондиала през 2022 година, който също ще се организира в Катар. Мачовете ще се играят на 6 от 8-те стадиона, които ще са домакини на международното състезание, а финалът на шампионата е очакван за 18 декември, което е тъкмо година преди международното състезание следващата година..

Арабската купа ще се състои за първи път от 2012 година насам поради проблеми с календара. Тогава шампионатът се организира в Саудитска Арабия и бе извоюван от тима на Мароко. Иначе надпреварата е планувано да се организира на всеки 4 години. Много от тимовете обаче няма да разполагат с най-хубавите си футболисти, които са ангажирани с клубните си тимове.

Откриването е във вторник с дуела Катар - Бахрейн.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР