апрегнатото очакване на резултатите от броенето на бюлетините в САЩ

...
апрегнатото очакване на резултатите от броенето на бюлетините в САЩ
Коментари Харесай

Тръмп: В крайна сметка ще се наложи съдиите да се произнесат

апрегнатото очакване на резултатите от броенето на бюлетините в Съединени американски щати продължава, както и заканите на президента Доналд Тръмп да оспори резултата. Медии в Съединени американски щати съпоставиха обстановката с изборите през 1876 година, когато спечелилият е избран два дни преди встъпването в служба през януари.

Джо Байдън редуцира преднината на Тръмп в основния щат Пенсилвания. За часове разликата сред двамата падна от 65 хиляди на 26 хиляди гласа при преброени 95% от бюлетините.

В Аризона, където някои медии оповестиха победа за Байдън, обстановката се трансформира в интерес на Тръмп и претендентът на демократите води единствено с 46 хиляди гласа. Очаква се преброяването на още към 200 хиляди бюлетини.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж съобщи, че няма да разреши успеха му на президентските избори да бъде открадната посредством корупция , предадоха международните организации.

Целта ни е да защитим неприкосновеността на изборите. Няма да позволим на корупцията да открадне такива значими избори или които и да са избори и не можем да допуснем някой да принуждава гласоподавателите да замълчат или да фалшифицира резултатите от вота, означи президентът пред публицисти в Белия дом.

Тръмп сподели, че се счита за победител на президентските избори и упрекна демократите, че се пробват да откраднат изборите, да ги фалшифицират и посредством лъжливи допитвания са се пробвали да разколебаят гласоподавателите да не вървят до урните.

Той означи, че в този момент всички признават, че допитванията, които са правили медиите, са били интервенция на авторитетни групи в изборите в същинския смисъл на думата. Според Тръмп допитванията са били правени по този начин, че гласоподавателите да си останат вкъщи, като се сътвори заблуда за преимущество на претендента на демократите Джо Байдън и се понижи опцията на републиканците да набират средства за акцията си.

Президентът предвижда, че изходът от изборите ще се реши във Върховния съд и ще има доста правосъдни каузи. Имам възприятието, че в последна сметка ще се наложи съдиите да произнесат присъда, акцентира Тръмп.

Кандидатът на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън сподели, че е убеден в успеха си над Доналд Тръмп и изиска всички да запазят успокоение до момента в който броенето на гласовете продължава.

Не се съмняваме, че когато броенето завърши, сенатор Харис и аз ще бъдем оповестени за спечелили. Затова, апелирам всички да запазят успокоение, сподели Байдън пред публицисти.

Броенето към този момент приключва, доста скоро ще разберем всичко, сподели още Байдън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР