Apple се е отказала от плановете си да увеличи производството

...
Apple се е отказала от плановете си да увеличи производството
Коментари Харесай

Apple промени решението си за увеличаване на производството на iPhone

Apple се е отказала от проектите си да усили производството на идващото си потомство iPhone тази година, откакто очакванията ѝ за внезапно повишаване на търсенето след оповестяването на семейството iPhone 14 не се оправдаха, заяви Bloomberg, базирайки се на неназовани източници.

Съобщава се, че в началото компанията е възнамерявала да усили производството на iPhone през тази година с 6 милиона броя спрямо предходната година, само че след това е уведомила изпълнителите, че се е отказала от това желание. Вместо това Apple възнамерява да се спре на 90 милиона броя, което е почти същото като миналогодишното произвеждане. В същото време търсенето на по-скъпата серия iPhone 14 Pro е по-голямо, в сравнение с по-достъпните модели, настояват източници на Bloomberg. Поне един от изпълнителите към този момент е почнал да пренасочва индустриалния си потенциал от по-достъпните iPhone към премиум моделите.
-->
Китай е в стопански спад, което е мощен отрицателен фактор, като се има поради, че става дума за най-големия пазар на смарт телефони в света: съгласно Jefferies през първите три дни на продажбите търсенето на серията iPhone 14 е било с 11% по-ниско от миналогодишните модели. Според IDC международният пазар на смарт телефони ще се свие с 6,5% тази година до 1,27 милиарда броя.

Отказът на Apple от самодейността за увеличение на производството на iPhone се отрази отрицателно върху акциите на контрагентите на компанията: Hon Hai Precision Industry (марка на Foxconn) поевтиня с 2,9%, а активите на TSMC се намалиха с 1,8%. Двете компании доведоха до спад на тайванския борсов показател с 2,3 %, достигайки най-ниската си стойност от ноември 2020 година насам.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР