Apple са увеличили двойно броя на своите автономни автомобили, потвърдиха

...
Apple са увеличили двойно броя на своите автономни автомобили, потвърдиха
Коментари Харесай

Apple вече разполага с повече от 50 автономни автомобила на пътя






Apple са нараснали двойно броя на своите самостоятелни коли, потвърдиха от Калифорнийския департамент за моторни транспортни средства. След като получи позволение да тества самостоятелни коли, програмата на компанията постепенно, само че несъмнено се разраства – от три коли към 27 януари тя към този момент разполага с 55 интелигентни машини. Ако програмата продължи да се развива с тези темпове, то потребителите ще могат да си почиват на шофьорското място до 2019.

Прочетете още: Забавят тестванията на самоходни коли след злополуката на Uber

Увеличеният брой транспортни средства включва привличането и на 83 водачи, които да тестват колите. На този стадий от Apple нямат позволение да организират тествания на коли без присъединяване на човек, защото за тази цел компанията би трябвало да кандидатства за настрана позволение в Калифорнийския департамент.

Като цяло този пазар става все по-конкурентен – Tesla и Drive.Ai изостават от Apple, само че GM Cruise води с 104 самостоятелни транспортни средства. Въпреки това един от най-големите проблеми остава сигурността на технологията. Скорошният съдбовен случай, в който взе участие кола на Uber – породен от софтуерна неточност – е бил неосъществим за попречване в точния момент от тестови водач.

Въпросът за сходен вид неточности би трябвало да бъде премислен деликатно, преди да се премине към проби на напълно самостоятелни коли. Обществото ще одобри тези коли като надеждна опция едвам когато фирмите завоюват това доверие. Разбира се, постоянно има риск от механически проблеми и човешките неточности не могат да бъдат пренебрегнати. Но в случай че фирмите разпознават това предизвикателство и разработят съответни ограничения за предварителна предварителна защита, броят на случаите може доста да намалее. Това може да докара до отсрочване на периодите на фирмите, само че в последна сметка сигурността би трябвало да бъде приоритет.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР