Apple произвежда масово дисплеи от следващо поколение, за да намали

...
Apple произвежда масово дисплеи от следващо поколение, за да намали
Коментари Харесай

Apple сама ще произвежда MicroLED-дисплеи, за да намали зависимостта си от Samsung

Apple създава всеобщо екрани от последващо потомство, с цел да понижи зависимостта си от Samsung и да усили контрола върху доставките на основен съставен елемент за своите устройства, настояват мрежови източници. Това написа изданието Nikkei Asia, базирайки се на източници от промишлеността.

Този метод е доста друг от общоприетата процедура на Apple, при която дава на доставчиците мечтаните спецификации на екрана, а самото произвеждане е оставено на тяхна преценка. Източникът отбелязва, че Apple през последните години е похарчила доста за създаването на MicroLED екрани и има намерение скоро да премине към „ фаза на всеобщ транспорт “ в индустриалния развой, което включва „ Преместване на най-малко десетки хиляди дребни MicroLED частици върху подложки “.

В известието се споделя, че процесът на прекачване на производството ще бъде осъществен от чиновници на изследователските центрове на Apple в Тайван. MicroLED екраните употребяват по-малко сила, обезпечават по-голяма бляскавост и са по-подходящи за потребление в извити и сгъваеми устройства спрямо OLED-дисплеите. В същото време екраните не престават да са едни от най-скъпите съставни елементи в устройствата на Apple.

След въвеждането на OLED-дисплеи в iPhone през 2017 година, зависимостта на Apple от Samsung Display се усили доста. За да понижи зависимостта си, производителят на iPhone си партнира с други снабдители на екрани като LG Display и BOE Technology, само че продуктите на тези компании отстъпват по качество пред решенията на Samsung. На този декор Apple желае да създава сама екраните, за което е създадено и част от нужното за производството съоръжение.

Източници на изданието означават, че технологията MicroLED на Apple към момента е на стадий основаване на тестови мостри. Очаква се първите устройства, които ще получат фирмените MicroLED-дисплеи, да бъдат смарт-часовниците Apple Watch. Предполага се, че индустриалната технология ще бъде подготвена за стартиране в употреба до 2025 година Крайната цел на Apple е да провежда действителното произвеждане на панели за iPhone, които са един от главните източници на доходи на компанията и се продават в доста по-големи размери от часовниците и другите устройства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР