Apple призна, че новите MacBook Pro, оборудвани с мощните 6-ядрени

...
Apple призна, че новите MacBook Pro, оборудвани с мощните 6-ядрени
Коментари Харесай

Apple призна проблема с прекаления тротлинг и го реши... с ъпдейт

Apple призна, че новите MacBook Pro, оборудвани с мощните 6-ядрени процесори Intel i9, в действителност имат проблем с несъразмерния тротлинг. Това е механизмът за термична отбрана на процесора посредством наложително понижаване на тактовата периодичност. Тролингът се демонстрира в резултат на прегряването на преносимия компютър при работа върху изключително интензивни изчислителни задания. Информацията е публична и е изпратена от Apple до другите медии.

Едновременно с това Apple разгласи излизането на обновяването macOS High Sierra 10.13.6 (17G2208). Ъпдейтът взема решение казуса с прегряването на прекомерно скъпите нови преносими компютри MacBook Pro. Корпорацията разгласи, че това е систематичен проблем, дължащ се на неналичието в предходната версия на фърмуера на специфичен дигитален ключ. Въпросният ключ оказва въздействие на охлаждащата система на преносимия компютър и върху регулирането честотите на процесора.

„Поднасяме извиненията си на всеки консуматор, сблъскал се с казуса на намалената продуктивност в своя нов лаптоп“ – се споделя в изказването на Apple“.

Корпорацията не оповестява никакви детайлности, по какъв начин по този начин се е случило, че операционната система на новите топ-лаптопи е останала без въпросния дигитален ключ.

Apple е провела лични проби, резултатът от които могат да се видят в формалния уебсайт на корпорацията. Apple ни твърди, че скоростта на работа на 15-инчовия MacBook Pro нараства със 70%, а 13-инчовият MacBook Pro със сензорния панел Touch Bar става двойно по-бърз.

Остава да изчакаме резултатите от самостоятелните проби, с цел да проверим, до каква степен това изказване подхожда на действителността.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР