Apple придоби стартъпа Regaind, алгоритъмът на който е отговорен за

...
Apple придоби стартъпа Regaind, алгоритъмът на който е отговорен за
Коментари Харесай

Apple купи френския разработчик на софтуер за анализ на снимки чрез изкуствен интелект

Apple закупи стартъпа Regaind, логаритъмът на който е виновен за различаване на обектите в изображенията. За това заяви изданието TechCrunch.

Предполага се, че разработките на Regaind са намерили приложение в програмата Photos, налична в iOS11, с помощта на което държанието на приложението стана по-разумно. То проучва наличието на фотосите и употребява получената информация за систематизиране, подбиране и търсене.

Освен това, съгласно Regaind, логаритмите са осъществени от експертите на компании в API за задания на машинно зрение, даващо опция за оценка на техническите и естетически аспекти на фотосите. По-специално, те могат освен да намерят сходни фотоси, само че и да избират най-хубавата от тях, а също и да групират фотосите по тематики и цветови черти. Ако на фотографията има човек, програмата може да дефинира неговият пол, възраст и прочувствено положение. Все още не е ясно, доколко разработките на Regaind към този момент са включени в iOS11, само че придобиването на компанията дава на Apple по-голяма независимост спрямо лицензирането на разработки, тъй че може да се разчита, че степента на интелектуалност на съставените елементи в iOS, работещи с изображенията, ще пораства.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР