Apple премахна приложенията за iOS, принадлежащи на VK, технологичния конгломерат

...
Apple премахна приложенията за iOS, принадлежащи на VK, технологичния конгломерат
Коментари Харесай

Apple премахна приложенията за iOS, принадлежащи на VK

Apple отстрани приложенията за iOS, принадлежащи на VK, софтуерния конгломерат зад съветската версия на Фейсбук, наречена VKontakte, от своя App Store в международен мащаб.

В изказване на уеб страницата си VK споделя, че приложенията му „ са блокирани от Apple “, само че че „ ще продължи да създава и поддържа приложения за iOS “.
-->
„ Тези приложения се популяризират от разработчици, които са мажоритарно притежавани или следени от една или повече страни, глобени от държавното управление на Обединеното кралство “, се споделя в изказване. „ За да съблюдава тези наказания, Apple приключи сметките на разработчици, свързани с тези приложения, и приложенията не могат да бъдат изтеглени от който и да е App Store, без значение от местоположението. Потребителите, които към този момент са изтеглили тези приложения, могат да продължат да ги употребяват.

В понеделник държавното управление на Обединеното кралство вкара нови наказания против съветските олигарси в отговор на подправените референдуми, които Русия неотдавна организира в елементи от Украйна. Санкциите засягат 23-ма ръководители на Gazprombank, съветска банка, обвързвана с VK.

Руското министерство по цифровите въпроси сподели на следената от страната медия RT, че проверява „ аргументите за изтриването на VK приложения и сметки на разработчици, наблягайки обществената значителност и мащаба на потребление на услугите, предоставяни от съветската компания “. Приложенията VK към момента са налични в Play Store на Гугъл.

Откакто Русия нахлу в Украйна по-рано тази година, нейното държавно управление блокира няколко американски уеб страницата за обществени медии, в това число Instagram, Фейсбук и Twitter. Правителствата на Съединени американски щати и други страни на собствен ред към този момент глобиха доста лица и компании, свързани с съветското държавно управление, в това число основния изпълнителен шеф на VK Group и съдружник на Путин Владимир Кириенко.

VK е втората по величина интернет компания в Русия след Yandex, личната версия на Гугъл в страната. Фирмата за обществени медии е основана през 2006 година от Павел Дуров, който в последна сметка беше изпъден, откакто „ отхвърли да сътрудничи на управляващите “. Сега той ръководи известното приложение за известия Telegram.

Премахването на приложенията на VK от Apple значи, че потребителите на iPhone към този момент нямат достъп до приложението за петия най-популярен уебсайт в Русия, както и до други приложения от VK като Mail.ru, VK Music и Youla classifieds. Компанията сподели на съветския информативен бюлетин Interfax, че приложенията може да продължат да работят, само че може да има проблеми с известията и заплащанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР