Apple премахна десетки хиляди приложения от онлайн магазина си в

...
Apple премахна десетки хиляди приложения от онлайн магазина си в
Коментари Харесай

Apple премахна 46 хил. приложения в Китай

Apple отстрани десетки хиляди приложения от онлайн магазина си в Китай в последния ден от 2020 година, с цел да отговори на условията на Пекин.

Общо над 46 хиляди софтуера са станали недостъпни в новогодишната нощ, като 85% от тях са били игри, в това число нелицензирани. Сред отстранените са Assassin’s Creed Identity на Ubisoft и баскетболната симулация NBA 2K20, съобщи „ Би Би Си “.

Преди 4 години Китай вкара закон, съгласно който игрите би трябвало да имат формален номер на лиценз, с цел да могат да се продават в страната. На задграничните компании бе неразрешено да продават игри непосредствено на потребителите, по тази причина за задачата трябваше да си партнират с локални компании.

Уебсайтът на Националната администрация за преса и изявления показва, че тази година е предоставила единствено 97 лиценза за импорт на видеоигри, някои от които са за игрови конзоли, а не за мобилни устройства.

От Apple в началото оповестиха, че ще спазят условията на управляващите до 31 юли 2020 година, само че по-късно удължиха периода до 31 декември.

Поне 94 хиляди други приложения софтуерният колос е премахнал през миналата година, в дните преди коледните празници.

Защитниците на цивилен права са безапелационни, че компанията би трябвало да бъде по-прозрачна за това за какво някои приложения са отстранени преди крайния период от 31 декември. От Apple постоянно разгласяват броя на продуктите, които е подредено да отстраняват в азиатската страна, само че без категорично да показват имената им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР