Apple Pay вече няма да поддържа руската система за разплащане

...
Apple Pay вече няма да поддържа руската система за разплащане
Коментари Харесай

Apple Pay няма да поддържа руската картова система Mir

Apple Pay към този момент няма да поддържа съветската система за разплащане с карти Mir, затваряйки малка врата, която разрешава на руснаците да продължат да употребяват услугата на фона на икономическите наказания, наложени на страната, предава Reuters.

„ Apple осведоми NSPK [Националната система за разплащателни карти на Русия], че стопира поддръжката на карти „ Мир “ в платежната услуга Apple Pay “, се споделя в известие на уеб страницата на Мир. „ От 24 март качването на нови карти „ Мир “ в услугата е недостъпно. “ Компанията също по този начин отбелязва, че всички карти, добавени по-рано към Apple Pay, ще спрат да работят през „ идващите няколко дни “.

Според The ​​Guardian Mir е благосъстоятелност на Централната банка на Русия и е основана в отговор на икономическите наказания, наложени против Русия, откакто тя анексира Крим през 2014 година Статистиката на Централната банка споделя, че картите Mir съставляват към 32 % от всички нови карти издадени в страната.

Гугъл също подхваща стъпки за спиране на връзките си с Mir, написа WSJ. Съобщава се, че компанията спря пилотна стратегия - която стартира предишния октомври - която разрешава на потребителите да свързват своите карти Mir с Гугъл Pay. „ Гугъл Pay слага на пауза услугите, свързани с заплащанията в Русия, вследствие на спиране на платежните услуги отвън нашия надзор “, сподели представител на Гугъл в изказване до WSJ.

Повече  може на намерите в графа Технологии.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР