Apple обяви промени в правилата за разработчиците на приложения в

...
Apple обяви промени в правилата за разработчиците на приложения в
Коментари Харесай

Apple позволява на разработчиците да увеличават таксите си тихомълком

Apple разгласи промени в разпоредбите за разработчиците на приложения в App Store, свързани с промени в цените на абонаментите при задействано автоматизирано възобновяване. Съгласно смяната от разработчиците няма да се изисква да желаят категорично единодушие на потребителите за промени в абонаментните такси.

Към момента потребителят би трябвало да удостовери единодушието си с новите условия за абонамент посредством съответния интерфейс. Ако не бъде обещано единодушие в границите на избран интервал, абонаментът се приключва автоматизирано. Но в бъдеще разработчиците ще могат да усилват цената на абонамента и той ще бъде подновяван, даже в случай че потребителят не е дал категорично единодушие.

Потребителите ще бъдат навреме уведомявани за нарастването на цените посредством имейл и push-известия. Ако новите условия не са подобаващи за потребителите, те ще могат да се отпишат от услугата, преди абонаментът им да бъде автоматизирано възобновен. Разработчиците няма да могат да употребяват новата функционалност повече от един път годишно, а таксата не може да се усилва с повече от 50% едновременно. Освен това цената на абонамента не може да се усилва с повече от 5 $ за месечен проект и с 50 $ за годишен проект.

Apple счита, че потребителите постоянно пропущат вести за нарастване на цената на абонамента, което ги кара автоматизирано да приключват абонаментите си. Въпреки това няма гаранция, че след влизането в действие на оповестените промени потребителите ще обръщат повече внимание на известията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР