Apple намалява производството на iPhone 12 mini за първото полугодие

...
Apple намалява производството на iPhone 12 mini за първото полугодие
Коментари Харесай

Най-малкият и евтин iPhone 12 е и най-слабо продаваният

Apple понижава производството на iPhone 12 mini за първото полугодие на тази година, написа Nikkei Asia, цитирайки свои източници. Моделът е най-малкият и най-достъпният от последната серия на Apple.

Американският софтуерен колос понижава общите поръчки за произвеждане на всички iPhone по отношение на прогнозите от декември с към 20%, като най-малко 70% от това понижение касае iPhone 12 mini. В края на предходната година Apple заяви на доставчиците да приготвят съставни елементи за 96 млн. устройства за първите шест месеца на 2021 година, в това число за iPhone 12, iPhone 11 и iPhone SE 2020.

В един миг компанията е декларирала, че се нуждае от съставни елементи за над 100 млн. телефона в опит да си обезпечи доставки посред международния дефицит.

Сега компанията се прицелва в към 75 млн. устройства — над продажбите през същия интервал на предходната година. За цялата 2021 година Apple чака да продаде 230 млн., растеж от 11% по отношение на 2020 година

Новината е неприятна за тези, които харесват по-малките телефони. iPhone 12 mini се продава по-слабо по отношение на останалите модели от серията — дотолкоз, че анализаторите се чудят дали Apple ще продължи да създава модели с 5,4-инчов екран в бъдеще.

Според Counterpoint Research iPhone 12 mini дава отговор за едвам 5% от продажбите на iPhone в Съединени американски щати при започване на януари. Според JP Morgan моделите с размер на екрана под 6 инча, без значение с iOS или Android, дават отговор за едвам 10% от продажбите в света. Дори iPhone SE 2020 се показва по-добре, съгласно данните.

Заради това Apple е пренасочила част от съставените елементи, планувани за iPhone 12 mini, към други модели, съгласно източници на Nikkei.Джеф Пу, анализатор в GF Securities, си изяснява слабото търсене с по-слабата заинтригуваност на потребителите от най-новото потомство процесор и 5G съгласуваност по отношение на размера на екрана и батерията. " Ако цените са сходни, клиентите по-скоро биха предпочели по-стария iPhone 11 ".

През 2021 година Apple е продала към 206 млн. iPhone, като 90,1 млн. от тях през последното тримесечие на годината, с което застана отпред по продажби в промишлеността. Общите продажби за годината на Apple набъбнаха със 7,9%, макар че пазарът се сви с 5,9%. За тази година компанията предвижда още 11,6% растеж до 230 млн.
 Apple купува най-малко по една компания всеки месец
Apple купува най-малко по една компания всеки месец

Обикновено покупко-продажбите са дребни и целят придобиване на технологии и кадри
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР