Apple иска да увеличи производството си извън Китай, посочвайки блокирането

...
Apple иска да увеличи производството си извън Китай, посочвайки блокирането
Коментари Харесай

Apple иска да увеличи производството си извън Китай

Apple желае да усили производството си отвън Китай, акцентирайки блокирането поради Коронавирус като една от аргументите за смяната. Индия и Виетнам са преди всичко в листата с местата за евентуално нарастване на производството, написа The Wall Street Journal в отчет, основан на информация от анонимни източници.

Над 90% от продуктите на Apple се създават в Китай, отбелязва вестникът, само че напрежението сред китайското комунистическо държавно управление и Съединени американски щати прави зависимостта на компанията от Китай рискована, а блокирането на Коронавирус в Китай докара до прекъсване на веригата за доставки. През април Ройтерс заяви, че блокирането в региони на Китай може да значи дефицит на милиони телефони iPhone.

През 2019 година стана ясно, че Apple обмисля пренасяне на забележителна част от производството на някои от своите джаджи в други страни на фона на комерсиалното напрежение сред Китай и Съединените щати. Сега и пандемията се намесва в тези проекти, само че Apple възобнови фокуса си върху казуса.

Китай остава примамливо място за произвеждане на устройства, отбелязва вестникът, заради стабилната индустриална екосистема в страната, квалифицираните служащи и ниските разноски, както и големия вътрешен пазар за джаджи. Около една пета от световните продажби на Apple се приписват на Китай, написа Journal.

От компанията считат, че Индия има огромен капацитет поради ниските си разноски и огромното население. Там към този момент се създават iPhone за вътрешния пазар, като продажбите на артикули на Apple в Индия бързо се усилват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР