АПИ ще събира таксите за ползване на републиканската пътна инфраструктура.

...
АПИ ще събира таксите за ползване на републиканската пътна инфраструктура.
Коментари Харесай

Колите на МВР, ДАНС, НСО, БА и линейките няма да плащат пътни такси

АПИ ще събира таксите за прилагане на републиканската пътна инфраструктура. Без такса ще пътуват колите на Министерството на вътрешните работи, на Националната работа за защита, на Държавна организация "Национална сигурност ", на Неотложната здравна помощ и на въоръжените сили. Платените пътища и уреди ще бъдат сигнализирани, оповестяват от пътната организация.

Такси ще има за обособени уреди по републиканските пътища - мостове, тунели или планински проходи, посочени в признат с решение на държавното управление лист. Това планува препоръчаният за публично разискване план на Наредба за изискванията и реда за събиране на таксите за особено прилагане на републиканските пътища или на части от тях и за прилагане на обособени уреди по републиканските пътища.

В плана е посочено също, че такси в лв. ще заплащат както водачи на регистрирани в България транспортни средства, по този начин и на записаните в чужбина. Последните ще могат да заплащат и в евро.

Такса за особено прилагане на пътищата ще се заплаща за създаване и употреба на търговски крайпътни обекти и площадки за оказване на пътна помощ против възнаграждение и пътни връзки към тях, за рекламни уреди и за нови или за ремонт на подземни и надземни уреди в обсега на пътя. Изключение се прави единствено за нужните уреди за обслужване на пътя.

Според проектонаредбата, когато пътят е даден на концесия, таксите да се дефинират в две елементи и да се заплащат по сметка на Агенция "Пътна инфраструктура " и на концесионера. Информация за предоставените на концесия пътища и за сметките в обслужващите банки на организацията и на концесионера ще бъдат обявявани в централната администрация и регионалните пътни ръководства на АПИ.

Осъществяваният от Министерството на вътрешните работи надзор ще може да се прави и със съдействието на Агенция "Пътна инфраструктура ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР