Апелативният спецсъд оправда бившия зам.-външен министър от кабинета "Борисов 2"

...
Апелативният спецсъд оправда бившия зам.-външен министър от кабинета "Борисов 2"
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд оправда за безстопанственост Христо Ангеличин

Апелативният спецсъд оправда някогашния зам.-външен министър от кабинета "Борисов 2 " Христо Ангеличин за занемареност.

Тричленен състав, ръководен от арбитър Галя Георгиева, анулира наложената му на първа инстанция условна присъда от 2 година с 4-годишен изпитателен период. Ангеличин е обвиняем за това, че като зам.-министър не упражнил надзор върху работата на шефовете на Дирекция "Бюджет и финанси ", Дирекция "Сигурност " и Дирекция "Управление на собствеността и материалнотехническо обезпечаване " във Външно. От това настъпили вреди за 214 709 евро.

Според обвиняването това била цената на 12 телефонни централи, закупени от компания "Балкантел " на повишени цени. Реални вреди обаче няма, защото парите били върнати на министерството. Осъдителната присъда, която бе оповестена от второинстанционния съд за незаконосъобразна, бе прочетена от арбитър Вилислава Ангелова.

Разследването на прокуратурата стартира след сигнал на депутата от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който бе външен министър в държавното управление на Пламен Орешарски. Окончателна дума по делото ще има Върховният касационен съд, в случай че прокуратурата реши да стачкува присъдата, съобщи Дир.бг.

Срещу Ангеличин има и друго дело за така наречен самолетни билети, по което е съпроцесник с Даниел Митов. На първа инстанция Ангеличин получи 4 година затвор, а Митов беше оневинен. Предстои делото да се взема решение в апелативния спецсъд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР