Апелативният спецсъд измени задържането под стража на бившата кметица на

...
Апелативният спецсъд измени задържането под стража на бившата кметица на
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест Иванчева и Петрова

Апелативният спецсъд промени задържането под стража на някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова в `домашен арест. Това стана по тъжба на двете подсъдими, които откакто бяха наказани на по 20 година и 15 година затвор бяха върнати от първоинстанционния съд в ареста.

Апелативните спесъдии обаче показаха, че макар тежките присъди, за които законът изисква задържане, няма заплаха двете да се укрият, защото имат възбрана да напущат страната.

В този ред на причини магистратите показаха, че в случай че Иванчева и Петрова останат арестувани, това ще е тежка принуда.

Преди да бъдат наказани в средата на април, те бяха 4 месеца под домакински арест. През това време те не са нарушавали тази процесуална мярка.

Друг мотив на магистратите да освободят двете наказани на първа инстанция е тежкото здавословно положение на Иванчева, за което по време на делото не стана ясно от какво тъкмо страда.

Аргумент в интерес на Петрова бе фамилното й състояние - би трябвало да се грижи за болната си стара майка, а щерка й тази година е абитуриентка.

Решението е на тричленен състав на апелативния спецсъд с ръководител Красимира Костова и то е дефинитивно. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР