Апелативният специализиран съд гледа мерките за неотклонение на петимата от

...
Апелативният специализиран съд гледа мерките за неотклонение на петимата от
Коментари Харесай

Гледат мерките за неотклонение на петимата от групата на Митьо Очите

Апелативният профилиран съд гледа ограниченията за неотклонение на петимата от групата на Димитър Желязков - Очите, арестувани за рекет и побои. В събота профилираният углавен съд ги остави в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража ".

Още по тематиката от Иво Никодимов.

Преди минути стартира съвещанието на съда. И петимата арестувани са обжалвали ограниченията си за неотклонение и желаят от Апелативния профилиран углавен съд да бъдат избрани по-леки ограничения. На първа инстанция в събота правосъдният състав реши, че има задоволително събрани доказателства, че петимата са направили закононарушенията, за които са упрекнати, а точно присъединяване в проведена незаконна група, за нанасяне на побой, рекет, изнудване, разпространяване на опиати и палежи. Прецени също по този начин, че в случай че са на независимост и петимата биха могли да се укрият или пък да извършат други закононарушения, за което ги остави в ареста.

Решението на актуалната втора инстанция ще бъде и дефинитивно.

В същото време в петък против събота самият Димитър Желязков - Очите беше арестуван в хотел в Истанбул. На него му е избрана мярка за задържане 30 дни, в границите на които би трябвало да бъде прегледано настояването му за екстрадицията в България.

В понеделник пък за покачване на обвиняване за персонално укривателство в Окръжната следствена работа в Бургас е свикан общинският консултант от Бургас Бенчо Бенчев, който в действителност е бил наем стаите, в които е бил арестуван в Истанбул Димитър Желязков.

Така от цялата група единственият, който се търси е общинският консултант от Несебър Пейко Янков, за който е издадена и Европейска заповед за арест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР