Апелативният специализиран наказателен съд остави за постоянно в ареста бизнесмена

...
Апелативният специализиран наказателен съд остави за постоянно в ареста бизнесмена
Коментари Харесай

Окончателно: Николай Банев остава в ареста

Апелативният профилиран углавен съд остави за непрекъснато в ареста предприемача Николай Банев. Решението е дефинитивно.

Съдът аргументира днешното си решение по този начин -   Банев може да се укрие, да извърши други закононарушения или да повлияе върху очевидците по делото против него и брачната половинка му.

На 26 юни предприемачът изиска по-лека мярка, защото е пресметнал, че стои в ареста осем месеца, без да е импортиран обвинителен акт. Специализираният углавен съд обаче не призна периода, в който Николай Банев е бил в ареста във Франция. 

Пред БНР Банев заяви, че той и неговата брачна половинка са изпратили писма до правосъдния министър и омбудсмана за неприятните условия в килиите.

" Не може в евросъюзническа България хора да се държат в такива условия. Там са нарушени съществени човешки права и то на хора, изцяло почтени до доказване на противното. Няма въздух, няма светлина, няма слънце, няма топла вода, тоалетната е в стаята с три-четири индивида, фините прахови частици са смесени с едри прахови частици, плесен, влага, цялата флора и фауна е там, разполагаем на арестантите. Добре, че хора като нас имат опция да полежат в тези безчовечен условия, с цел да могат да стимулират най-малко част от институциите да си свършат работата “, коменитира на 26 юни Николай Банев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР