Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста бившия кмет на

...
Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста бившия кмет на
Коментари Харесай

Бившият кмет на Чупрене остава в ареста

Апелативният профилиран углавен съд остави в ареста някогашния кмет на Чупрене Ваньо Костин. Съдът удостовери мярката му за неотклонение " Задържане под стража ", като решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Бившият кмет на Чупрене е притеглен като обвинен за закононарушение по работа. Обвинението се отнася за 10 извършени обществени търга за продажба на общинска земя.

Другото му обвиняване е за засвидетелствуване на погрешни обстоятелства и условия в дължима декларация за спор на ползи. Установено е, че в интервала на последните 4 години някогашният кмет на общината е провел няколко обществени търга, при които е направил голям брой нарушавания на законодателството.

В началото на май Апелативният профилиран углавен съд почете митинга на Специализираната прокуратура против отхвърли на първата инстанция да в профил от служба кмета на село Чупрене Ваньо Костин.

Съдът стимулира отстраняването с това, че закононарушението, за което Костин е упрекнат, е в качеството му на длъжностно лице. Освен това, служебното му състояние може да сътвори спънки за разкриването на обективната истина, - по този начин Костин бе отхвърлен от длъжността " кмет " на Чупрене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР