Апелативният съд във Варна ще произнесе решението си по делото

...
Апелативният съд във Варна ще произнесе решението си по делото
Коментари Харесай

Утре във Варна излиза решението по делото за екстрадицията на Алексей Алчин

Апелативният съд във Варна ще произнесе решението си по делото за екстрадицията на руснака Алексей Алчин, търсен в родината си за укриване на налози в изключително огромни размери, на следващия ден в 10.00 часа. Това разгласи правосъдният състав, откакто през днешния ден бе даден ход на делото всъщност и бяха изслушани очевидци на отбраната, съобщи кореспондент на Moreto.net.

В отбрана на съветския жител пред постройката на Съдебната палата се събраха неколцина негови поддръжници.

В правосъдната зала беше изслушани дамата, с която Алчин живее на фамилни начала. Въпроси отбраната насочи и към Генади Гудков, който е някогашен политик в Русия и опозиционер на настоящето ръководство. Той изрази опасения, че в случай че Алчин бъде екстрадиран, на съветска територия евентуално ще му бъдат повдигнати още обвинявания, които поради протестните му дейности у нас и поддръжка за Украйна могат да му донесат сериозна присъда. Попадането му в пандиза там може да му коства живота или съществено да повреди здравето му, тъй че да остане неработоспособен за цялостен живот, счита Гудков. Той смята протичащото се за политическа принуда.

„ Към момента в Русия е унищожено цялото разбиране за истина. Правосъдието се е трансформирало в механизъм на политическите репресии. Самият аз два пъти съм ставал жертва на това и това е повода да напусна Русия и да дойда в България. Русия се е трансформирала в един огромен углавен лагер. За споменаване на думата „ война “ човек може да получи от 3 до 5 години отнемане от независимост. По този член са задържани и арестувани над 200 души. Могат да ви вкарат в пандиза и за владеене на книгата „ 1984 “ на Оруел, както и за цитиране думи на Толстой за Кримската война. За общественото изгаряне на съветския паспорт Алчин го грозят от 7 до 10 години затвор. Неговото изявление срещу войната в Украйна също е наказуемо, присъединяване му в митинги, както и това, че е взел участие с помощи за Украйна “, уточни Гудков.
Той приказва за жестоките изтезания в съветските затвори, които се ползват против арестувани, считани за опасност от властта.

Защитата на Алчин изиска да не бъде почетено настояването за екстрадиция. Според юристите гаранциите на съветската прокуратура за осъществяване на обективен развой и ценене на човешките права са единствено условност.

На 8 август Окръжният съд във Варна позволи екстрадицията на 46-годишния съветски жител, търсен от управляващите в родината си по наказателно произвеждане за укриване на Данък добавена стойност в изключително огромни размери.

Според документите по делото, като общоприет шеф на сдружение Алексей Алчин за отбягване заплащането на данъчни отговорности на сдружението се сдобил с данните за сметките на две фиктивни компании, с подправени документи за доставка и продажба към тях, показал съзнателно погрешна информация пред данъчните служби, с което e избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в размер на 282 529 254 рубли.

Руските управляващи считат, че след осъществяване на закононарушението лицето се е укрило от правораздаване, което е наложило отправяне на искане за арест с желание за екстрадиция посредством Интерпол.

Деянието, за което непознатият жител е упрекнат, е осъществено през 2015 година Издирването е почнало през 2018 година, а през април 2021 година е бил притеглен като обвинен. С разпореждане на Министерство на вътрешните работи на Руската федерация от февруари 2020 година е разгласен за интернационално търсене. През април тази година Кузиминският областен съд на Москва е взел мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на Алексей Алчин, която е доказана с Апелативно решение на Московския градски съд.

Мъжът е бил арестуван във Варна на 24 юни. В рамките на 40-дневния период по постановената от българския съд краткотрайна мярка за неотклонение, във Върховната касационна прокуратура е постъпила публична молба от Генералната прокуратура на Русия за екстрадиция.

Решението, с което Варненският областен съд позволи предаването на желаното лице, се апелира пред Апелативния съд. Процедурата се преглежда в намерено правосъдно съвещание. Решението на въззивната инстанция ще бъде дефинитивно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР