Апелативният съд във Варна отмени решението на Окръжния съд в

...
Апелативният съд във Варна отмени решението на Окръжния съд в
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна отказа екстрадиция на руски опозиционер

Апелативният съд във Варна анулира решението на Окръжния съд в града и отхвърли екстрадицията на съветския жител Алексей Алчин, поискана от правосъдните управляващи в Руската федерация по следствие на данъчно закононарушение, оповестиха от пресслужбата на съда.

Втората инстанция анулира и мярката му за неоткление. Решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване. Мотивите за решението на съда ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден.

Алексей Алчин е търсен от управляващите в родината му по отношение на следствие за укриване на налози в изключително огромни размери. Обвиненията против него са, че като шеф на комерсиално сдружение се е сдобил с данните за банкови сметки на фиктивни компании. В резултат на дейностите му, в това число сключване на документи с погрешно наличие, на Русия са нанесени вреди за над 282.5 милиона рубли.

Според управляващите във Федерацията, след осъществяване на закононарушението, Алчин се е отклонил от правораздаването и се е укрил, което е наложило да бъде разгласен за интернационално търсене посредством Интерпол.

Деянието, за което непознатият жител е упрекнат, е осъществено през 2015 година Издирването му е почнало през 2018 година, а през април 2021 година е бил притеглен като обвинен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР