Апелативният съд в Пловдив ще произнесе до 1 месец нова

...
Апелативният съд в Пловдив ще произнесе до 1 месец нова
Коментари Харесай

БГ абсурди, родители реват с глас: Шофьор уби 17-годишен младеж и отърва затвора

Апелативният съд в Пловдив ще произнесе до 1 месец нова присъда за водач, предизвикал тежка злополука, при която почина 17-годишен юноша. Виновният лидер е наказан на 3 години условно от Хасковския областен съд, само че наказването е обжалвано от околните на починалия пред по-горната инстанция, оповестява Plovdiv24.bg.
Почерненото семейство, дружно с родственици на други починали при произшествия, стачкуваха пред Съдебната палата в Пловдив преди разглеждането на делото за наказването на виновника за гибелта на 17-годишния Ангел Морунов.
Тежкият случай става на 30 август 2020 година на третокласния път от село Лозен към Любимец. 35-годишният тогава Георги Йорданов пътувал с други хора с буса си към града. Около 21 часа стопира съвсем напречно на шосето, изгася светлините и мотора на форда и с приятелите си отиват в полето да търсят таралежи.
По същото време по пътя се движел с мотоциклета си 17-годишният недееспособен лидер. Младежът отивал на среща с приятелката си. В тъмното не видял спрелия бус и се блъснал челно. Издъхнал два часа по-късно.
Шофьорът на микробуса Георги Йорданов имал голям брой нарушавания на пътя. До случая натрупал 49 нарушавания, а по-късно направил още 28. Въпреки това, даже след злополуката, Йорданов не е бил арестуван, нито пък му е била взета книжката.
Магистратите от Апелативния съд през днешния ден постановиха краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство, което би трябвало да се извърши от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Хасково.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР