Апелативният съд в Пловдив назначи нова съдебномедицинска експертиза по делото

...
Апелативният съд в Пловдив назначи нова съдебномедицинска експертиза по делото
Коментари Харесай

Назначиха нова експертиза по делото за хвърления от тераса мъж в Казанлък

Апелативният съд в Пловдив назначи нова съдебномедицинска експертиза по делото против Христо Митов, който в края на 2021 г. уби своя прочут Веселин Костов, като го хвърли от терасата на жилището си в Казанлък.
Прочетете още
Митов е наказан на 17 години и 6 месеца отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим, като присъдата е наложена от Окръжния съд в Стара Загора. Пред Пловдивските апелативни магистрати Михов твърди, че е почтен и желае делото да бъде върнато за ново разглеждане от първоинстанционния съд.

Обвинението против Христо Митов е за съзнателно ликвидиране, осъществено без причина на 11 ноември 2021г. в Казанлък.  Двамата с Веселин Костов се познавали от лятото на 2021г. Купували си алкохол в дребни количества от близкия до жилищната им постройка  магазин и си приказвали. На въпросната дата двамата отишли в жилището на подсъдимия и пили ракия. След няколко часа Митов блъснал госта си по главата и той паднал на пода, а подсъдимият продължил да го удря. След това го завлякъл до терасата и го преметнал през парапета на балкона от втория етаж.  Домакинът почистил добре жилището си и изпрал всичко. След това слязъл долу и преместил тялото на Костов в профил на блока. Трупът бил открит на идната заран от мъж, който се прибирал от работа.

Пред Пловдивския апелативен съд Христо Митов упорства за анулация на присъдата и връщане на делото за ново разглеждане от първоинстанционния съд, с цел да се постанови оправдателна присъда. Разпитват се в допълнение очевидци, а във вчерашното съвещание беше назначена и новата съдебномедицинска експертиза, която да потвърди по какъв начин е умрял Костов.

Следващото съвещание е планувано за 12 март.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР