Апелативният съд на MotoGP анулира наказанието, което бе дадено на

...
Апелативният съд на MotoGP анулира наказанието, което бе дадено на
Коментари Харесай

Официално: Наказанието на Марк Маркес бе отменено

Апелативният съд на MotoGP анулира наказването, което бе обещано на Марк Маркес поради неговия удар в Хорхе Мартин и Мигел Оливейра в прекъсването за третия завой в третата обиколка на откриващата сезона в кралския клас Гран При на Португалия.

След този случай испанецът бе глобен с двойно прекосяване през дългата обиколка, като автентично наказването му важеше съответно за втория кръг за годината (Гран При на Аржентина). Впоследстие това бе променено, защото водачът на Хонда трябваше да пропусне надпреварата в Южна Америка поради травмата, която получи след въпросната злополука в Португалия. Поради тази причина валидността на глобата бе променена и по този начин тя трябваше да важи за „ идващото съревнование, в което водачът (Маркес) взе участие “.
 Марк Маркес няма да се измъкне от наказването от Португалия Марк Маркес няма да се измъкне от наказването от Португалия
Разбира се от Хонда апелираха тази смяна, а митингът бе прегледан първо от стюардите на Гран При на Аржентина. Те обаче взеха решение да го пренасочат към апелативния съд на MotoGP, който да позволи проблема.
 Протестът на Хонда ще се преглежда от апелативния съд на MotoGP Протестът на Хонда ще се преглежда от апелативния съд на MotoGP
На 12 април апелативният съд „ замрази “ наказването на Макрес, което означаваше, че даже и да се беше върнал на стартовата решетка испанецът нямаше да би трябвало да минава два пъти през дългата обиколка, до момента в който няма извънредно решение по случая. По-рано през днешния ден съдът се произнесе и анулира глобата, базирайки се на довода, че тази промяне в глобата не е правилна, само че акцентира, че симпатизира с желанията на стюардите. 

След случая Маркес пропусна освен уикенда в Аржентина, само че и тези в Съединените щати и Испания. Неговите очаквания са той да се завърне на старта в края на тази седмица, когато ще се организира Гран При на Франция. 

Той обаче се появи в падока на „ Херес “ преди две седмици и приказва пред медиите, казвайки, че фактически най-тежкото наказване за един водач е той да не може да се състезава. Испанецът също по този начин приказва и по-детайлно за травмата на първа метакарпална кост на дясната ръка, която съгласно разнообразни специалисти може да докара до завършек на кариерата на Маркес, в случай че той прибърза със своето завръщане на борда на мотора.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР