Апелативен съд - Бургас бе домакин на регионални обучения за

...
Апелативен съд - Бургас бе домакин на регионални обучения за
Коментари Харесай

Магистрати обсъждаха корупционните престъпления и особените залози по време на обучения в Апелативен съд – Бургас

Апелативен съд - Бургас бе хазаин на районни образования за магистрати, проведени от Националния институт на правораздаването. По време на еднодневния конгрес бяха обсъждани настоящите промени в наказателното и гражданско правосъдие.

Съдии по наказателни каузи и прокурори от Апелативен регион - Бургас разискваха въпроси по отношение на наказателното гонене на корупцията и правосъдната процедура по корупционните закононарушения. Лектор на семинара бе арбитър Пламен Дацов от Апелативен съд - София.

Темата на районното образование на съдиите, които работят в региона на гражданското и комерсиалното право беше използването на Закона за особените залози. Съдия Костадинка Недкова от Върховния касационен съд показа правната уредба и общите състояние в Закона за особените залози и Централния указател на особените залози, след което съдиите дискутираха по настоящите тематики от Търговския закон и Граждански процесуалния кодекс. Съдия Албена Зъбова от Апелативен съд - Бургас заключи практиката на апелативния регион при делата по Кодекса за застраховането.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР