Апартаментгейт ще вземе главата на председателя на КПКОНПИ Пламен георгиев.

...
Апартаментгейт ще вземе главата на председателя на КПКОНПИ Пламен георгиев.
Коментари Харесай

БСП депутат: Следващият шеф на КПКОНПИ вече е избран

Апартаментгейт ще вземе главата на ръководителя на КПКОНПИ Пламен георгиев. Следващият началник на антикорупционната комисия към този момент е определен, но тъй като не е отговарял на досегашните критерии, ръководещите ги трансформират.
 Българска социалистическа партия няма да влезе в пленарна зала и за вота за оставките в КПКОНПИ  Инспектори влязоха на инспекция на терасата на Пламен Георгиев
Това разяснява в утринния блок на bTV депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов по мотив последните рокади на хора на основни управнически позиции.

" Октоподът е обхванал цялата страна и това всеки ден става все по-ясно. Името на ГЕРБ е задоволително опетнено и по-опетнено от това няма по какъв начин да стане ”, заяви Проданов. Той допусна, че този път оставката на Делян Добрев ще бъде призната, тъй като тя е контрактувана с премиера. Вчера стана ясно, че някогашният енергиен министър подава оставка като депутат, откакто проверяващият уебсайт " Биволът " разгласява информация за негови близки, купили парцели на ниски цени в София.

" Имотният въпрос с Делян Добрев е обвързван с негови близки. Важното е, че те са общински съветници от ГЕРБ в Хасково, което демонстрира, за какво толкоз доста се дърпаха ръководещите да няма в Антикорупционния закон обсег на общинските съветници. Защото още при започване на предходната година, когато законът беше признат, щяха да лъснат доста неща ", уточни Проданов.

Българска социалистическа партия е внесе искане за премахване на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на неговия заместител Антон Славчев поради абсурда с терасите на членовете на антикорупционната комисия.

Проданов напомни, че при приемането на антикорупционния закон от Българска социалистическа партия предложиха ръководителят на КПКОНПИ да се избира от президента, а не от Народното събрание, тъй като той би трябвало да ревизира депутатите. Според Христо Проданов, Пламен Георгиев не би трябвало да е ръководител на КПКОНПИ по няколко аргументи. " Той беше наблюдаващ прокурор по делото " Ало, Ваньо съм ", когато Бойко Боирсов беше записан да приказва по телефона с шефа на митниците. След това беше зам.-министър на правораздаването на кабинета " Борисов 1 ". Това са обстоятелства, които демонстрират, че той е политически подвластен от ГЕРБ. Затова казахме, че не трябва този, който ще ревизира изпълнителната власт, да е подвластен от нея ", каза депутатът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР