Антон Носик - известен блогър, сочен понякога за един от

...
Антон Носик - известен блогър, сочен понякога за един от
Коментари Харесай

Тъжна вест! Почина пионерът на руския интернет, поставил начало на най-известните медии там

Антон Носик - прочут блогър, апетитен от време на време за един от бащите на съветския интернет - е умрял на 51 години. Това оповестиха негови близки, представени от Франс прес. " Да, това е правилно. Антон Носик умря предходната нощ в Москва ", написа във Facebook един от приятелите му, публицистът Демян Кудрявцев.

Носик сложи началото през 1999 година на първите онлайн осведомителни портали в Русия като Gazeta.ru, както и на други известни уеб сайтове като Lenta.ru и Newsru.com, работейки и като бизнесмен, и като публицист. Той имаше един от най-четените блогове в Русия, показва Агенция Франс Прес.

" (Носик) бе един от пионерите на съветския интернет ", написа през днешния ден в. " Ведомости ".

Руският министър председател Дмитрий Медведев, който е разпален по обществените мрежи, изрази страдание от загубата на един " същински експерт и предвестител на интернета в Русия ".

Опозиционният водач Алексей Навални сподели, че Антон Носик е бил негов " наставник ". През последните години Носик се отдалечи от ръководството на медиите и бе прочут най-много като авторитетен блогър и коментатор на настоящи събития, а уеб страниците, които сътвори, минаха в други ръце и последователно престанаха да бъдат толкоз опозиционно настроени против Кремъл, отбелязва Франс прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР