Антон Хекимян, кандидат за кмет на София и Любомир Минчев,

...
Антон Хекимян, кандидат за кмет на София и Любомир Минчев,
Коментари Харесай

ИТ сектора заби нож на Васил Терзиев: Подкрепяме Антон Хекимян за кмет на София!

Антон Хекимян, претендент за кмет на София и Любомир Минчев, претендент за общински консултант от ГЕРБ-СДС се срещнаха с асоциации от ИТ бранша – БАИТ, БАСКОМ, БРАИТ, ИКТ клъстер.
„ Понеже ИТ секторът е най-бързо развиващият се в България, би трябвало да го подпомогнем в намирането на фрагменти. За задачата Столична община може да се ангажира със основаването на профилирано ИТ учебно заведение в партньорство с бизнеса. Има сходен работещ модел в Бургас, който ще проучим и използван. Най-малкото общината може да подкрепи развиването на сполучливия модел на ТУЕС. Трябва да подкрепяме всички младежи, които желаят да се развиват в бранша на Информационните технологии, тъй като там е същинската добавена стойност за стопанската система на града и страната. София би трябвало да продължи да бъде хъб за обучение, просвета и нововъведения “, съобщи Антон Хекимян.
Любомир Минчев, претендент за общински консултант посочи следното:
Всичко, което може да се цифровизира, би трябвало да се цифровизира. А което не може, би трябвало да се създадат законодателни промени, тъй че да може.
Ще създадем ИТ център за хрумвания, самобитен тинк-танк към общината, с цел да сме в непрекъснат разговор с ИТ бизнеса, тъй като той е мотор на локалната стопанска система. Срещите ни ще бъдат регулярни – на всеки три месеца, с цел да се държим осведомени в процесите.
Ще продължим работата по това общината да се свърже с държавния цифров облак, което ще цифровизира над 50 услуги, включително адресната регистрация.
От ИТ бранша показаха поддръжката си за Хекимян:
София не е град, София е столица. Софийският кмет е четвъртият човек в страната. Половината от стопанската система е в София, повече от 65%. Това население може да бъде мобилизирано да изисква. Вие имате опция да поставяте тематики, които да бъдат разисквани. Едно е да се началник на огромна компания или ръководител на асоциация, само че от трибуната, която се намирате вие можете да извършите смяна от напълно друго естество. Именно по тази причина ще имате поддръжка от наша страна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР