Антивирусните компании ежедневно ни убеждават, че за информационната безопасност трябва

...
Антивирусните компании ежедневно ни убеждават, че за информационната безопасност трябва
Коментари Харесай

AV-Test показа с колко процента забавят антивирусните програми персоналните компютри

Антивирусните компании всекидневно ни убеждават, че за осведомителната сигурност би трябвало да се заплаща. На фона на разкритите наскоро уязвимости Meltdown и Spectre става явно, че би трябвало да се конфигурират обновяванията за операционната система, както и да се употребява антивирусна отбрана, с цел да се избегне потреблението на компютъра като зомби.
Друг е въпросът, че тези ъпдейти и модерни антивирусни решения забавят компютърните системи, само че множеството консуматори са привикнали и даже не се досещат до каква степен антивирусните стратегии забавят персоналните компютри.

AV-Test.org постоянно разгласява резултатите от тестванията на антивирусните стратегии, както и тяхното въздействие върху продуктивността. Според пакета проби на AV-Test , антивирусният програмен продукт забавя зареждането на уебсайтовете с 11-16%, стартирането на приложение с 9-15%, инсталирането на приложения с 26-35%, а копирането на файлове – с от 7 до 18%.



Цитираните нагоре цифри са осреднени и някои антивирусни решения забавят повече, а други, малко по-малко. Така да вземем за пример Windows Defender забавя инсталирането на приложения до 54%.

Компанията AV-Test ни припомня, че съществуването на антивирусна стратегия е доста значимо за осведомителната сигурност и отбраната на персоналните данни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР