Антивирусната компания McAfee съобщи, че е открила три вредоносни приложения

...
Антивирусната компания McAfee съобщи, че е открила три вредоносни приложения
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери използват шпионски приложения за откриване на дезертьори

Антивирусната компания McAfee заяви, че е разкрила три вредоносни приложения в Гугъл Play, разкриващи персоналните данни на потребителите. Но за разлика от другите сходни решения, тези оферти са предопределени за разкриване и идентификация на дезертьорите на Северна Корея.
Двете приложения са маскирани като помощни стратегии за конфигурация сигурността на мобилното устройство . Третото приложение е указател на питателните съставни елементи. Скритите функционалности в тези приложения дава опция за отдалечено приемане на фотоси, контакти и известия.

Подобни приложения бяха открити в Гугъл Play през месец януари. Тогава специалистите откриха севернокорейски IP адрес във файловете на инфектираното Android устройство. Открити бяха и думи, които се употребяват само в Северна Корея. А хората, основали тези приложения бяха наречени Sun Team, по прилика с откритата директория с име Sun Team Folder. След като Гугъл бе известен, приложенията бяха отстранени.

Тази седмица McAfee още веднъж откри в Гугъл Play аналогични приложения. Използва се същият IP адрес, а разпространението става и посредством Фейсбук. Предполага се, че задачите са били набелязани авансово. Това може да са публицисти или просто елементарни хора, избягали от Северна Корея.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР