Антивирусът ClamAV е създаден основно за защита от вируси на

...
Коментари Харесай

ClamAV – открива над 750 000 вируса


Антивирусът ClamAV е основан главно за отбрана от вируси на пощенските сървъри
(снимка: ClamAV)

Антивирусната стратегия ClamAV е потребен инструмент, предопределен за разкриване на закани в имейл известия и други файлове, като предлага голям брой механизми за засичане на злоумишлен програмен продукт, троянски коне и други рискове за сигурността.

Необятният интернет е източник на всевъзможна информация, само че съдържа и голям брой закани за сигурността, които могат да обхванат в компютъра без знанието на потребителя. Ето за какво постоянно би трябвало да имате конфигуриран антивирус на и да го актуализирате постоянно.

ClamAV е софтуерно решение за отбрана на данните и попречване на достъпа на вируси до файловете. Програмата е усъвършенствана за имейл сървъри , което я прави по-подходяща за мрежови админи, в сравнение с за елементарни консуматори.

Пакетът включва голям брой принадлежности за потребление от командния ред, които са предопределени да правят многонишково сканиране за вируси , сканиране при поискване и актуализации на вирусната база данни. Не е очакван графичен потребителски интерфейс, тъй че би трябвало да настроите енджина, като редактирате конфигурационните файлове.

Тъй като извършва всички интервенции с причини на командния ред, ClamAV има едва влияние върху продуктивността на компютъра и изисква минимални запаси за разкриване на вируси, което е значимо, когато имате потребност от този програмен продукт за обработка на огромен брой имейл известия и атачмънти.

Въпреки че не включва помощни файлове, антивирусът има достъп до онлайн запаси от уеб страницата на разработчика. Това е приложение с отворен код и всеки може да способства за неговото развиване или да показа отзиви с огромна потребителска общественост.

В умозаключение, в случай че имате потребност от олекотен скенер за вируси на вашия имейл шлюз, ClamAV е едно удачно решение. Но би трябвало сами да тествате степента му на разкриване, с цел да изберете най-хубавия инструмент за потребностите си.

Даунлоуд:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР