Антисистемният играч е принуден да спазва системните правилаЩе ползва местните

...
Антисистемният играч е принуден да спазва системните правилаЩе ползва местните
Коментари Харесай

Трудният поход на Слави срещу Матрицата

Антисистемният състезател е заставен да съблюдава систематичните правила Ще употребява локалните избори като естрада, с цел да изиска Велико народно събрание и нова конституция
Когато на 31 юли 2019 Слави натисна off на 19-годишното си предаване, сигурно е знаел, че излизайки от дребния екран, влиза в устите на всички. От гневния пенсионер, който вечер спори с тв приемника, през ядосаните млади и смачканите хора на прехода, до апаратните лъвове в ГЕРБ, Българска социалистическа партия и цялата партийна колода. 100 % издирван резултат. След 10-дневната лавина от мнения за " Няма такава страна ", Трифонов към този момент знае всички страхове на съперниците си, само че никой не е наясно тъкмо какво е замислил Дългия. Опознаеш ли врага си, към този момент си го победил. Нали по този начин учеше Сун Дзъ?!
А политическите магове и гадатели както постоянно преиграха. Едни го оповестиха за проиграл златния си късмет около референдума и снизходително му дадоха 15% на парламентарен избор. Други го въздигнаха до новия избавител, отреждайки му 35% и безусловно болшинство. Трети видяха вожда на новата улична гражданска война. Бареков изпищя, че Дългия го копирал...Но най-вече бяха видните партийци, които

оглушително си отдъхнаха

че партията на Трифонов се учредява на 5 октомври. Ерго - не може да взе участие в локалните избори.
Така на фона на разхлаждащите в лятната горещина лакърдии на кого Слави си е трансферирал бизнеса, с кого къде се среща, кой ще е началник на малкия екран му, ще поддържа ли Мая Манолова, три значими неща останаха на назад във времето: учредителната декларация на новата партия, имената на 50-имата учредители и стъпките за реализиране на задачите им.
Слави не може да записва партията си, тъй като " Няма такава страна " съдържа в названието си антидържавна теза, успокои пристрастеностите видният правист и бивш  длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков. Какво ще решат магистратите, ще забележим, когато учредителният конгрес мине и документите бъдат импортирани в съда. Нищо чудно името да е просто провокация. Нали " Изкуството на войната " повелява, че успеха се базира на заблудата. Ако в действителност можеш нещо, накарай съперника си да има вяра, че не можеш, в случай че си близко - прави се, че си надалеч. И противоположното. Абсурд е да мислим, че юристите на Слави са пропуснали тъкмо този подробност. Наивно е да считаме също, че Дългия е запазил единствено едно име. Нали всички помним проблемите на ГЕРБ с Душана и по какъв начин измъкнаха Национална движение „Симеон Втори" на царя под носа.
По-същественият въпрос е, когато Дългия повтаря: Няма такава страна,

по какъв начин би трябвало да наподобява татковината, с цел да каже: Има такава!

И ще призове следовниците си да я основат. Според учредителната декларация това е страна, в който изборите са наложителни и се организират с електронно отдалечено гласоподаване, депутатите се избират мажоритарно в два тура с безусловно болшинство. И са единствено 120, а не 240, както в този момент. Това е страна, в която има директен национален избор за основен прокурор, омбудсман, регионални и районни шефове на Министерство на вътрешните работи. За да се случи това обаче би трябвало смяна в конституцията. И то посредством привикване на Велико национално заседание, тъй като тези промени засягат същността и философията на настоящия главен закон и не могат да се вършат от елементарен парламент с 2/3 болшинство. Свикването на Велико народно събрание за нова конституция, с която да бъде комплициран завършек на Републиката на прехода и бъде подписан нов публичен контракт на Републиката на бъдещето е амбициозна цел, която изкушава Слави. По възраст той е част от " изгубеното потомство на прехода ", което изстрада всичко - бандитска приватизация, банкови банкрути, стопански и обществени опити. И което повече от всичко на света желае да затвори страницата на 30-годишния преход, с цел да отвори нова - за децата си. Фактът, че за разлика от мнозина Дългия е процъфтяващ, ще му помогне в

акцията за Втората република

да споделя аз мога, значи можете и вие. Случайно или не в първия ден след оповестените от Трифонов планове Нери Терзиева разказа един друг от арогантния тв водещ Слави - съчувствен мъж, който отива до Пловдив, с цел да помогне на глухи деца, който учи жестомимичния им език, подарява абитуриентски бал на сираци и оказва помощ на небогати майки.
Проблемът обаче е, че с цел да тръгне на поход против Матрицата антисистемният състезател Трифонов би трябвало да играе по систематичните правила. Такъв е законът сега. Той би трябвало да събере 50 души учредители, които да напишат декларация за привикване на учредително заседание, да я разгласяват. Да съберат още 5000 души на " учредителния " си конгрес, да напишат правилник, стратегия и така нататък, да внесат бумагите в съда и да чакат ок от правосъдната система в законовия период. Не инцидентно сега Слави обикаля страната и гради структури. Цитаделата се завладява от вътрешната страна.
На този декор мистерия остават 50-имата учредители. Законът не изисква имената им да се разгласяват. Логично наподобява след тях да са бойните приятели на Слави от шоуто. Но сигурно ще има престижи с харизва, чиито лица ще виждаме по разпоредбите на шоубизнеса: на час по лъжичка.
И най-после - кои са стъпките на Слави? Откакто разгласи, че стопира предаването си, Дългия е друг. Той имаше повече от 30 дни, с цел да направи финала на 19-годишното си шоу допустимо най-зрелищния. Да не приказваме, че с лекост можеше да направи запаметяващ се концерт на площада за слизането си от екран. Хем популярност, хем електорат. Но

Трифонов избра на бъде обран

Прекалено обран. И сподели, че може да е толерантен. Ясно е, че до 5 октомври на правилото на натрупването " Няма такава страна " може да се трансформира в народен рефрен. Илюзия е да се мисли обаче, че Трифонов ще го търкаля година и половина до идващите парламентарни избори, с цел да взе участие в тях като номер в интегралната бюлетина на статуквото. По-скоро той ще употребява локалните изори като генерална политическа подготовка, с цел да изиска разформироване на Народното събрание за привикване на Велико народно събрание и нова конституция. И тук забавното е кои от систематичните партии ще го поддържат. Това ще даде отговор на въпроса чий план е политикът Слави.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР