Антируската кампания на френския президент Еманюел Макрон не му помогна

...
Антируската кампания на френския президент Еманюел Макрон не му помогна
Коментари Харесай

Politico: Антируската кампания на Макрон не му помогна в борбата срещу конкурентите

Антируската акция на френския президент Еманюел Макрон не му оказа помощ в битката с съперниците преди идните избори за Европейски парламент, написа.

Планът на Макрон преди изборите за Европейски Съюз за справяне с неумолимия напредък на Националното заседание беше да драматизира битката против крайнодясната партия, като натъртва на конфликта на идеологии и съветската опасност, съгласно няколко френски публични лица. Двойната цел беше да се победят въздържалите се и да се активизират личните гласоподаватели на Макрон, както и да се разубедят гласоподавателите да се извърнат към конкурентни проевропейски претенденти като социалиста Рафаел Глюксман и еколозите.

С внезапно падащи рейтинги на известност и възходящ обществен недостиг, Макрон и неговата партия водят сложна борба да си върнат поддръжката.

Този месец водещият претендент на възрожденската партия на Макрон Валери Хайер съпостави крайнодесния водач Марин Льо Пен с Едуар Даладие, предвоенният френски министър председател, който подписа Мюнхенското съглашение от 1938 година с Хитлер.

„ Това са същите думи, същите причини, същите диспути. Ние сме в Мюнхен през 1938 година “, сподели тя.

„ В някои от своите държания Националният протест работи като представител на Москва “, сподели евродепутатът Мари-Пиер Ведрен. „ Ако щяхме да слушаме Националното рали, щяхме да имаме Frexit, ваксини Sputnik и щяхме да подкрепим Русия “ против Украйна. ”

Междувременно френският президент ускори антируската изразителност на интернационалната сцена с ястребови мнения, че не изключва изпращането на западни войски в Украйна и нуждата европейците да не бъдат „ страхливци “.

В частен проект Макрон насочи разочарованието си от акцията към своите съдружници. Миналата сряда той събра няколко партийни водачи в Елисейския замък, в това число министъра на външните работи Стефан Сежурне и шефа на акцията Пиейре-Александре Англад.

Това не е първият път, когато президентът дава публичност на недоволството си. По време на пандемията от Covid президентът укори своите екипи за бавността на акцията за имунизиране във Франция, като резултатът беше ускорение на акцията, само че и разграничаване от минусите на неговата администрация.

Но до момента в който Макрон има подтикващ резултат върху своите гласоподаватели, той може да бъде и неприветлив. „ Той има парадоксално въздействие; той е в положение да активизира, само че в това време дава причини на хората да гласоподават против него, в интерес на Бардела “, сподели социологът Бруно Жанбар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР