Антикризисните мерки са купуване на социален мир за идващите 2-3

...
Антикризисните мерки са купуване на социален мир за идващите 2-3
Коментари Харесай

Експерт нанесе голям удар. Близка прогноза за инфлацията

" Антикризисните ограничения са пазаруване на обществен мир за идващите 2-3 месеца. Те биха стопирали обществен раздор, само че основно не мисля, че ще имат резултат. Есента ще има нужда от нов пакет. Надявам се да сме в пика на инфлацията, само че мисля, че в идващите 2 месеца ще подминем 16% ". Това съобщи за " Твоят ден " Преслав Райков, стопански анализатор.

По думите му цената за крайния потрeбител зависи от маржовете на търговците и прекупвачите. " Намаляването на Данък добавена стойност за всички браншове при добър план за бюджета е положително решение. Диференцираното Данък добавена стойност е доста нездравословно. Това внася безпорядък и дисбаланс ", изясни той.

От своя страна Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите, счита, че намаляването на Данък добавена стойност при хляба ще задържи цената и ще донесе успокоение и непоклатимост, само че няма да докара до спад.

" Цената зависи от търсенето и предлагането. Няма недостиг на артикули, а високите цени са избрани от повишаването на цените в енергийния пазар ", акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР