Антикорупционният фонд призова Народното събрание да създаде анкетна комисия, която

...
Антикорупционният фонд призова Народното събрание да създаде анкетна комисия, която
Коментари Харесай

АКФ призова Народното събрание да се заеме с мрежата на Нотариуса

Антикорупционният фонд прикани Народното събрание да сътвори анкетна комисия, която да ревизира всички изнесени обстоятелства за незаконната мрежа на Мартин Божанов - Нотариуса.

Божанов беше погубен на 31 януари, години откакто АКФ го осветиха като един от брокерите за противозаконна интервенция по съответни каузи в Специализирания съд и прокуратура.

" От изнесеното става явно, че подозренията за чадър над активността му от страна на институции са повече от основателни и имат потребност от изцяло и детайлно изясняване ", споделят от Антикорупционния фонд в писмото си до Народното събрание.

" Като гражданска организация с опит в региона на антикорупционните следствия и мониторинг на работата на антикорупционните институции виждаме риск от следващото неприемливо занемаряване на казуса посредством официално, незадълбочено и изборно следствие от лица, които евентуално са забъркани косвено или непосредствено в тези схеми на въздействие. Поради това считаме за неотложно образуването на парламентарна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията към активността на групата на Мартин Божанов – Нотариуса ", споделят от АКФ.

Писмото им е адресирано до ръководителя на 49 Народно заседание Росен Желязков, както и до всички ръководители на парламентарни групи - в това число Делян Пеевски (ДПС).

Името на Пеевски се загатваше от някогашния юрист на Божанов и от една от жертвите на заканите му арбитър Владислава Цариградска като човек, с който убитият е твърдял, че има връзки.

" Една такава комисия, в случай че бъде ръководена обективно и умело, може да способства доста за осветление на нерегламентирано въздействие в правосъдната система, както и да предотврати прикриването на следващите закононарушения против правораздаването и да има възстановителен резултат върху цялата система ", се споделя в позицията на екипа на Антикорупционния фонд.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР