Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров, ще изпрати на прокуратурата

...
Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров, ще изпрати на прокуратурата
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия праща на прокурор кметицата на Красно село

Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров, ще изпрати на прокуратурата всички материали от инспекцията в столичната община "Красно село " поради съществуване на данни за осъществени корупционни закононарушения, оповестиха от КПКОНПИ.

Проверката е по сигнали на жители и медийни изявления и е осъществена на 2 декември 2021 година от чиновниците на дирекция „ Противодействие на корупцията “. Изискани са документи, снети са пояснения от длъжностни лица, в това число и такива на висши обществени длъжности.

Констатирани са данни за нарушавания при осъществяването на строително-ремонтни действия и доставка на материални активи с възложител Столична община – регион „ Красно село “.

Установени са и незаконосъобразни дейности на общинската администрация, като съзнателно закъснение на издаване на административни актове, злоупотреби при отдаване чартърен на общинско имущество и разходване на обществени средства, фиктивни назначения на чиновници по оперативни стратегии и планове за персонално облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Кметът на "Красно село " Росина Станиславова е в спор на ползи за това, че е назначила себе си за началник на план, както и за това, че е сключила трудов контракт с щерка си, до момента в който е била началник на план, финансиран с европейски средства.

Станиславова е обжалвала решенията на КПКОНПИ и следва изговаряне на съда.

В края на август м.г. Росина Станиславова бе санкционирана за повторно поради откритите нарушавания с 5000 лева С други 15 000 лева бе осъдена преди този момент, тъй като сама се бе определила за началник на план "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания ", показала почасовата ставка за себе си и избрала екипа за работа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР